Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slotklooster: uitbeelding van het H. Hart van Jezus in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Kloosterstraat 19
5935CA Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Slotklooster: uitbeelding van het H. Hart van Jezus

Omschrijving complexonderdeel 8 Natuurstenen UITBEELDING VAN HET H. HART VAN JEZUS. Christus' pose is zegenend. Er direct omheen verschillende perken, het geheel gevat in een amandelvorm zoals deze ook voorkomt bij de uitbeelding van de Goede Herder bij de missiepaters. Erachter een loofgang met geboomte (moerbeibomen?). Waardering complexonderdeel 8 Het beeld is van algemeen belang als onderdeel van de aankleding van de kloostertuin en omdat het H. Hart een rol speelde bij de Steijler congregaties. Opvallend is de amandel- of mandorlavorm van de aanleg die het beeld omgeeft en de heiligheid van het uitgebeelde onderstreept. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528347
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slotklooster: uitbeelding van het H. Hart van Jezus in Steyl

Slotklooster: tuin

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 2 De TUIN van het klooster bestaat uit twee percelen, één rond het klooster, één aan de overzijde van de..

Slotklooster: ommuring

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 Bakstenen OMMURING van de beide percelen van de kloostertuin, met lisenen en natuurstenen afdekkingen. Aan ..

Slotklooster: beeld van Maria

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 BEELD VAN MARIA op sokkel. Waardering complexonderdeel 4 Het beeld is van algemeen belang aangezien een M..

Slotklooster: beeld van Jozef

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 BEELD VAN JOZEF op kunststenen sokkel, voorzien van de tekst 'St. Josef OPN'. Waardering complexonderdeel ..

Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Een uit het Paradijs hierheen verplaatste UITBEELDING VAN DE H. GEEST (naamgever van de congregatie), besta..

Kaart & Routeplanner

Route naar Slotklooster: uitbeelding van het H. Hart van Jezus in Steyl