Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zwanenburg: hekpalen in Heeswijk Dinther

Overig

Zwanenburgseweg 8
5473KT Heeswijk Dinther (gemeente Bernheze)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van Zwanenburg: hekpalen

Omschrijving Op twee plaatsen staan hardstenen HEKPIJLERS: aan het oostelijke eind van de Zwanenburgseweg en het begin van de 19de-eeuwse oprijlaan. Zij zijn afkomstig van een huis aan de Bergerstraat te Amby (L) en hier in 1947 geplaatst. Hardstenen pijlers met geprofileerde dekplaten, bekroond met bol op spits uitlopende voet. Ca. 1800. Waardering Hardstenen HEKPIJLERS, behorend tot de historische buitenplaats Zwanenburg, van belang - wegens de ouderdom; - wegens de ornamentele waarde; - wegens de markering van de toegangen tot de buitenplaats - wegens de functionele relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528237
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zwanenburg: hekpalen in Heeswijk Dinther

Zwanenburg: tuin en parkaanleg

Zwanenburgseweg 8
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Ten noorden van de omgrachte huisplaats ligt de midden 19de-eeuwse oprijlaan die vanaf de ..

Zwanenburg: hekpijlers

Zwanenburgseweg 8
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
Omschrijving Op de brug aan het begin van de huisplaats staan twee van baksteen opgemetselde vierkante PIJLERS, aan beide zijden bekroond ..

Zwanenburg: hoofdgebouw

Zwanenburgseweg 8
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
Omschrijving HUIS ZWANENBURG MET AANGEBOUWDE BOERDERIJ. Het Huis Zwanenburg is samengesteld uit vier bouwdelen die uit de 16de, 17de (eers..

Kilsdonkse Molen

Kilsdonkseweg 4
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
Inleiding In het buurtschap Beugt bij Dinther, aan het riviertje de Aa gelegen molen, bestaande uit een voormalige WATERMOLEN en de romp v..

Boerderij van het langgeveltype, blijkens jaaranker: 1809

Dorshout 18
Veghel
Boerderij van het langgeveltype, blijkens jaaranker: 1809. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In het woongedeelte vensters met luiken en twi..

Kaart & Routeplanner