Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Schouwenburg: trafohuisje in 't Harde

Kasteel Buitenplaats

Schouwenburg 2
8084PE 't Harde (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Huis Schouwenburg: trafohuisje

onderdeel 5. Trafohuisje Rechts naast het hoofdgebouw staat een trafohuisje met aanbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Het geheel is opgetrokken uit baksteen met een gesneden voeg en telt één bouwlaag. Beide bouwdelen hebben een rechthoekig grondplan. Het trafohuisje heeft een met geglazuurde pannen gedekt zadeldak met overstek en is voorzien van diverse houten paneeldeuren en een rond venster in de top van de eindgevels. De aanbouw wordt gedekt door een plat dak met overstek en is voorzien van diverse gedeelde houten deuren in een geprofileerde omlijsting en enkele vensters met bovenlicht. Het trafohuisje met aanbouw is van algemeen belang vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats en de bescheiden ornamentele vormgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528128
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Schouwenburg: trafohuisje in 't Harde

Huis Schouwenburg: landhuis

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 1. Huis Schouwenburg Het landhuis in zijn huidige vorm stamt uit circa 1850 en is gebouwd op een rechthoekige plattegrond met aa..

Huis Schouwenburg: landschappelijke aanleg

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 2. Historische tuin- en landschapsaanleg Er is een sterke relatie tussen huis Schouwenburg en de landschappelijke aanleg, die is..

Huis Schouwenburg: koetshuis

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 3. Koetshuis In baksteen opgetrokken gebouw uit het eind van de 19de eeuw van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak..

Huis Schouwenburg: boerderij

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 4. Boerderij Net buiten de 'gracht', ten zuiden van de Engelse tuin, bevindt zich een boerderij (19de eeuw). De boerderij heeft ..

De Rozenberg

Schouwenburg 1
't Harde (Gemeente Elburg)
Fraai gelegen BOERDERIJ "De Rozenberg", eerste helft 19e eeuw. Dwars voor de stal gebouwd woonhuis gedekt door een pannen schilddak; stal on..

Kaart & Routeplanner