Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Diepenheim, fruitberging in Diepenheim

Kasteel Buitenplaats

Stedeke 1
7478RV Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1700


Beschrijving van Huis Diepenheim, fruitberging

Omschrijving onderdeel 9 Uit ca 1700 dateert het half in het centrale heuvellichaam gegraven bakstenen FRUITBERGING aan de achterzijde van het huis dat, gezien de detaillering zoals de zandstenen latei en het gebruik van klezoren, veel uiterlijke overeenkomsten vertoont met de beide bouwhuizen. Op de bewaard gebleven toegangsdeur vindt men initialen gecombineerd met jaartallen waaronder 1741, 1746 en 1785. Het gebouw was met een tongewelf overdekt. Het deed dienst als fruit- en groenteberging. Waardering FRUITBERGING, behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim is van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens de functie van fruitbergplaats - wegens de functionele relatie tot de rest van de buitenplaats - wegens het zeldzame type. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528091
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Diepenheim, fruitberging in Diepenheim

Huis Diepenheim, aanleg

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 2 DE HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG van Diepenheim bestaat uit een aantal karakteristieke componenten, te weten de..

Huis Diepenheim, poort voorplein

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 5 TOEGANGSPOORT. Het poortgebouw is opgetrokken van blokken in Bentheimer zandsteen met terug liggende voegen. De z..

Huis Diepenheim, toegangshek Grotestraat/Lochemseweg

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 6 Vanaf de Grotestraat/Lochemseweg geeft een smeedijzeren TOEGANGSHEK tussen vier bakstenen pijlers op natuurstenen..

Huis Diepenheim, toegangshek tot de zijlaan

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 7 TOEGANGSHEK tot de zijlaan bestaande uit gemetselde bakstenen pijlers op natuurstenen voet en afgedekt met een na..

Huis Diepenheim, toegangshek Rode Allee

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 8 HEK als afsluiting van de Rode Allée, bestaande uit gemetselde bakstenen pijlers met natuurstenen afdekplaten, be..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)