Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Diepenheim, toegangshek Grotestraat/Lochemseweg in Diepenheim

Tuin Park Landgoed

Stedeke 1
7478RV Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: vroeg 18e eeuw


Beschrijving van Huis Diepenheim, toegangshek Grotestraat/Lochemseweg

Omschrijving onderdeel 6 Vanaf de Grotestraat/Lochemseweg geeft een smeedijzeren TOEGANGSHEK tussen vier bakstenen pijlers op natuurstenen voet en met natuurstenen geprofileerde afdekstukken en bollen als bekroning toegang tot de gebogen oprijlaan. De draaiende smeedijzeren delen zijn gebosseerd gebogen vleugels met krullen, vroeg 18de-eeuws. Gebogen smeedijzeren stangen. De overige hekdelen bestaan uit rechte spijlen op een gemetselde voeting tussen de gemetselde pijlers. Waardering TOEGANGSHEK behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim is van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang - wegens de ouderdom - wegens de markering van de toegang tot de oprijlaan van de buitenplaats - wegens de zorgvuldige detaillering en de gebruikte materialen - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528088
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Diepenheim, toegangshek Grotestraat/Lochemseweg in Diepenheim

Huis Diepenheim, aanleg

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 2 DE HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG van Diepenheim bestaat uit een aantal karakteristieke componenten, te weten de..

Huis Diepenheim, poort voorplein

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 5 TOEGANGSPOORT. Het poortgebouw is opgetrokken van blokken in Bentheimer zandsteen met terug liggende voegen. De z..

Huis Diepenheim, toegangshek tot de zijlaan

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 7 TOEGANGSHEK tot de zijlaan bestaande uit gemetselde bakstenen pijlers op natuurstenen voet en afgedekt met een na..

Huis Diepenheim, toegangshek Rode Allee

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 8 HEK als afsluiting van de Rode Allée, bestaande uit gemetselde bakstenen pijlers met natuurstenen afdekplaten, be..

Huis Diepenheim, fruitberging

Stedeke 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 9 Uit ca 1700 dateert het half in het centrale heuvellichaam gegraven bakstenen FRUITBERGING aan de achterzijde van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)