Meer dan 63.000 rijksmonumenten


archeologie in Heerjansdam

Archeologie


2995ZG Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht)
Zuid Holland


Beschrijving van archeologie

Terrein waarin een donk met daarop bewoningsresten uit de steentijden; met name het Mesolithicum en het Neolithicum. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528081
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van archeologie in Heerjansdam

Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters m ..

Develweg 1
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top het jaartal MDCCLXXXIII. In d..

Landzicht

Molenweg 64
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Korenmolen "Landzicht". Ten Noorden van het dorp staande ronde gemetselde molen uit 1868.

Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen

Develsluis 34
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langgerekte boerderij (XVIII ?) onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten del..

Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan de wanden bestaan uit g ..

Lindtsedijk 13
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk (XVIII B ?) met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan d..

Kijfhoekkerk

Kijfhoek 30
Zwijndrecht
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukig laat-gotisch kerkje met smaller, driezijdig gesloten koor en een tongewelf met trekbalken, korbelen en muurstijlen...

Kaart & Routeplanner

Route naar archeologie in Heerjansdam