Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Johannahuis: toegangshek in Wassenaar

Gebouw

Schouwweg 72
2243BJ Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1929


Beschrijving van Johannahuis: toegangshek

Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK. Inleiding Het bij het in 1929 gestichte Johannahuis behorende TOEGANGSHEK staat aan de noordzijde en markeert het begin van de oprijlaan aan de Schouwweg. Omschrijving Uit grauwe baksteen opgetrokken, sober vormgegeven hekpijlers met natuurstenen dekplaten, bestaande uit twee hogere hekpijlers voor een brede entree van auto's en één kleinere voor de smallere entree van voetgangers. Waardering Het toegangshek is van algemeen belang vanwege de stilistische, ruimtelijke en functionele relatie met de overige complexonderdelen van het verzorgingstehuis, genaamd het 'Johannahuis'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528061
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Johannahuis: toegangshek in Wassenaar

Johannahuis: tuinaanleg

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 2: TUINAANLEG. Inleiding De TUINAANLEG, behorende bij het verzorgingstehuis genaamd het 'Johannahuis', is op de hi..

Johannahuis

Schouwweg 72
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 1: VERZORGINGSTEHUIS. Inleiding VERZORGINGSTEHUIS van het type flatgebouw genaamd het 'Johannahuis', is in 1929-193..

WAVO-park, tuinaanleg

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De bij het WAVO-park behorende TUINAANLEG in Decoratieve Tuinstijl is in 1927 ontworpen door de Haagse archite..

WAVO-park, bejaardenwoningen

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het WAVO-park wordt gevormd door de BEJAARDENWONINGEN bestaande uit beneden- en bovenwonin..

WAVO-park, oeconomiegebouw of transformatorhuisje

Schouwweg 81
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De bij het WAVO-park behorende OECONOMIEGEBOUW of TRANSFORMATORHUISJE gebouwd in 1927 in de stijl van de Nieuw..

Kaart & Routeplanner