Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Tilburg

Tuin Park Landgoed

Sint Josephstraat 122
5017GL Tilburg
Noord Brabant


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving onderdeel 3: erf, tuinmuur en -hek. De villa (1) bevindt zich op de noordelijke helft van een langgerekt erf. In de zuidelijke punt bevindt zich de garage (2). Het erf wordt gekenmerkt door hoog geboomte en gazon. Voor de villa bevindt zich een halfronde oprijlaan, half verhard met grind en lopend om een gazon. Rond de villa klinkerbestrating. Aan de voorzijde, gedeeltelijk omgezet bij de Lanciersstraat, een laag muurtje met daarop een hek bestaande uit gietijzeren posten en smeedijzeren hekken, ter hoogte van de oprijlaan voorzien van twee stel smeedijzeren vleugelhekken. Langs de Lanciersstraat zijn tuin en openbare weg gescheiden door een bakstenen tuinmuur met lisenen, tandlijst en ezelsrug. De muur wordt aan de achterzijde van de garage voortgezet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528037
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Tilburg

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met ..

Garage

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 2: garage. Op de achtergrens (zuidzijde) van het terrein gelegen eenlaags garagegebouw met entree aan de Lanciersstr..

Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Sint Josephstraat 131
Tilburg
Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels..

Duvelhok

Sint Josephstraat 133
Tilburg
Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesr..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)