Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf van J.F.E.M. Rijke in Boxmeer

Graf Begraafplaats

rondeel 3
5447ZG Boxmeer
Noord Brabant


Beschrijving van Graf van J.F.E.M. Rijke

Onderdeel 7 Inleiding Wit geschilderd ijzeren grafteken met hardstenen sokkel en tekstplaat. Locatie: rondeel 3. Omschrijving Kindergrafteken bestaande uit een wit geschilderd ijzeren beeld van een hurkende jongen, de linkerknie opgetrokken en een grafkrans in de linkerhand, een kruis in de rechter; verso: "P nr. 1887". Afzonderlijke hardstenen, ovale tekstplaat ("J.F.E.M. Rijke 14 aug. 1905; 29 maart 1907") en hardstenen sokkel. Waardering Het wit geschilderde ijzeren grafteken met hardstenen sokkel en tekstplaat op rondeel 3 is van algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de betekenis voor de (geschiedenis van de) funeraire cultuur; - als karakteristiek onderdeel, een grafteken, met betrekking tot het complex, een wettelijke beschermde begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527975
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Graf van J.F.E.M. Rijke
T.T Kindergraf Boxmeer 527975.JPG
Jaar onbekend
Materiaal hardstenen en ijzer
Locatie Rooms-katholiek kerkhof Sambeek, rondeel 3
Monumentnummer 527975
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het graf van Joseph Frederik Eduard Maria Rijke[1] is een grafmonument, voor de op bijna tweejarige leeftijd gestorven J.F.E.M. Rijke, op de rooms-katholieke begraafplaats in de Noord-Brabantse plaats Sambeek in de gemeente Boxmeer. De grafsteen werd op 18 december 2003 voorgedragen als rijksmonument en werd op 15 april 2004 ingeschreven in het Monumentenregister.

Het grafmonument bestaat uit een hardstenen sokkel met daarop een wit geschilderd ijzeren beeldhouwwerk. Het beeldhouwwerk is gemaakt van wit geschilderd ijzer in de vorm van een geknielde jongen. Hij heeft zijn linkerknie opgetrokken en houdt in zijn linkerhand een grafkrans voor zich vast. Rechts staat een kruis waar hij zijn rechterarm omheen houdt. Voor het kruis staat een soort ovale plaquette met daarop geschreven verso: P nr. 1887.

Voor de sokkel ligt een aparte hardstenen plaat waarop staat geschreven:

Joseph Frederik
Eduard Maria Rijke
geb. te Boxmeer
14 Aug. 1905,
aldaar overl.
29 Maart 1907.

Zie ook


Monumenten in de buurt van Graf van J.F.E.M. Rijke in Boxmeer

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

A 3 2
Boxmeer
Onderdeel 3 Inleiding Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel. Locatie A 3 2. Omschrijving Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel..

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

A 3 6
Boxmeer
Onderdeel 4 Inleiding Gietijzeren grafkruis met hardstenen sokkel. Locatie A 3 6. Omschrijving Gietijzeren grafkruis met hardstenen sokk..

Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel

Begijnestraat
Boxmeer
Onderdeel 5 Inleiding Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel. Omschrijving Wit marmeren kindergrafteken bestaande uit een meisje..

Graf van Dorothea Esser

Rondeel 3
Boxmeer
Onderdeel 6 Inleiding Kindergrafteken van wit marmer en met hardstenen sokkel. Locatie: rondeel 3. Omschrijving Wit marmeren kind..

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

E 19 7
Boxmeer
Onderdeel 8 Inleiding Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel. Locatie E 19 7. Omschrijving Gietijzeren grafkruis, de hardstenen sokk..

Kaart & Routeplanner