Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel in Boxmeer

Graf Begraafplaats

Begijnestraat
5447ZG Boxmeer
Noord Brabant


Beschrijving van Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel

Onderdeel 5 Inleiding Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel. Omschrijving Wit marmeren kindergrafteken bestaande uit een meisjesfiguur, liggend op de rechterzijde, het hoofdje op een kussen, een armpje onder het hoofd. Naast de voorstelling een reliƫf van een geknakte bloem, het geheel op een hardstenen sokkel. Waardering Het wit kindergrafteken met hardstenen sokkel is van algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de betekenis voor de (geschiedenis van de) funeraire cultuur; - als karakteristiek onderdeel, een grafteken, met betrekking tot het complex, een wettelijke beschermde begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527973
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Marmeren kindergrafteken met hardstenen sokkel in Boxmeer

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

A 3 2
Boxmeer
Onderdeel 3 Inleiding Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel. Locatie A 3 2. Omschrijving Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel..

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

A 3 6
Boxmeer
Onderdeel 4 Inleiding Gietijzeren grafkruis met hardstenen sokkel. Locatie A 3 6. Omschrijving Gietijzeren grafkruis met hardstenen sokk..

Graf van Dorothea Esser

Rondeel 3
Boxmeer
Onderdeel 6 Inleiding Kindergrafteken van wit marmer en met hardstenen sokkel. Locatie: rondeel 3. Omschrijving Wit marmeren kind..

Graf van J.F.E.M. Rijke

rondeel 3
Boxmeer
Onderdeel 7 Inleiding Wit geschilderd ijzeren grafteken met hardstenen sokkel en tekstplaat. Locatie: rondeel 3. Omschrijving Kin..

Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel

E 19 7
Boxmeer
Onderdeel 8 Inleiding Gietijzeren grafkruis op hardstenen sokkel. Locatie E 19 7. Omschrijving Gietijzeren grafkruis, de hardstenen sokk..

Kaart & Routeplanner