Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf van Piet Gerrits in Heilig Landstichting

Kerkelijk Gebouw

Mgr Suyslaan 4
6564BV Heilig Landstichting (gemeente Groesbeek)
Gelderland

Bouwjaar: 1957


Beschrijving van Graf van Piet Gerrits

Complexonderdeel 25 Inleiding GRAF van PIET GERRITS (1878-1957) naar een ontwerp van de kunstenaar. In het graf zijn tevens meerdere leden van de familie Gerrits begraven. Het graf is gelegen op de begraafplaats ter linkerzijde van het Heilig Graf. Omschrijving Graf bestaande uit een laag muurtje waarbinnen een grafsteen is opgesteld met een reliëf voorstellende Jezus, palmtakken en een knielende vrouw. Naast het reliëf in een gemetseld kalkstenen muurtje een steen met de volgende inscriptie: ¿PIET GERRITS / 13-11-1878 15-1-1957 / FRANCISCA J.M. WEYERS / 22-7-1880 14-2-1942 /GERARDINA A.M. WEYERS / 6-6-1884 14-6-1969. Waardering GRAF van PIET GERRITS - Van architectuur- en kunsthistorische waarde als essentieel onderdeel van een verzameling gebouwen en objecten en objecten in oosterse stijl (qua ontwerp, materiaalgebruik en/of detaillering) die te samen het complex Heilig-Land-Stichting vormen. Het object valt op door de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp en is van belang voor het oeuvre van de kunstenaar. Het object is een goed voorbeeld van het werk dat beeldend kunstenaar P. Gerrits maakte in opdracht van de Heilig-Land-Stichting. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land- Stichting dat cultuur- en architectuurhistorisch van nationaal belang is. Het object is van bijzondere betekenis als onderdeel van de begraafplaats. - Van cultuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land- Stichting dat een bijzondere en tevens zeldzame uitdrukking vormt van een religieuze ontwikkeling. Het graf heeft funerair-historische en genealogische waarde en heeft een grote historische waarde als graf van een van de scheppers van de Heilig-Land-Stichting. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527966
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf van Piet Gerrits in Heilig Landstichting

Heilig graf

Mgr Suyslaan 4
Heilig Landstichting (Gemeente Groesbeek)
Complexonderdeel 16 Inleiding De VEERTIENDE STATIE "Jezus wordt in het graf gelegd" is in 1916-1918 in opdracht van de Heilig-Land-Stichti..

Stadspoort

Mgr Suyslaan 4
Heilig Landstichting (Gemeente Groesbeek)
Complexonderdeel 13 Inleiding OOSTERSE STADSPOORT (ca. 1920) en ACHTSTE STATIE (ca. 1931). De OOSTERSE STADSPOORT is omstreeks 1920 in op..

Begraaf- en Gedenkpark Heilig Land Stichting

Mgr Suyslaan 4
Heilig Landstichting (Gemeente Groesbeek)
Complexonderdeel 24 Inleiding BEGRAAFPLAATS met GRAFMONUMENTEN en bijbehorende AANLEG, alsmede vier RELIEFSTENEN en drie stenen BEELDEN. ..

Negende statie

Mgr Suyslaan 4
Heilig Landstichting (Gemeente Groesbeek)
Complexonderdeel 14 Inleiding De NEGENDE STATIE "Christus valt de derde keer" is tussen 1916 en 1931 in opdracht van de Heilig-Land-Sticht..

Kruisberg

Mgr Suyslaan 4
Heilig Landstichting (Gemeente Groesbeek)
Complexonderdeel 15 Inleiding Kunstmatig opgeworpen stenen KRUISBERG met CRYPTE, overeenkomstig de heuvel Golgota bij Jeruzalem waar Chris..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf van Piet Gerrits in Heilig Landstichting

Foto's (1)