Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vredenoord: tuinmuur in 's Gravenhage

Tuin Park Landgoed

Jan Thijssenweg 13
2495AH 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Vredenoord: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 8. Tuinmuur. Achter het 19de-eeuwse hek (zie hiervoor onderdeel 7) ligt een lange oprijlaan, die voor een deel aan de noordwestkant begeleid wordt door een gemetselde tuinmuur, die de afscheiding markeerde van de moestuin en deels uit de 18de eeuw dagtekent. Waardering De tuinmuur, behorende tot de historische buitenplaats Vredenoord is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de beeldbepalende waarde; - wegens het functionele ontwerp; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527963
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vredenoord: tuinmuur in 's Gravenhage

Vredenoord: historische tuin- en parkaanleg

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg. Het karakter van het park wordt bepaald door de historische verkavelingstructuur..

Vredenoord: koetshuis

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 3. Koetshuis. Gebouw uit oorspronkelijk 1826 naar ontwerp van architect P. Adams op haakvormige plattegrond, onder ..

Vredenoord: folly

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 6. Folly. In de zuidhoek van het park ligt een ruïne, die onterecht over het algemeen 'ijskelder' genoemd wordt. H..

Vredenoord: hek

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 7. Hek. Het vroeg 19de-eeuwse gietijzeren toegangshek van Vredenoord aan de Jan Thijssenweg staat aan de noordpunt..

Vredenoord

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 1. Hoofdgebouw (Jan Thijssenweg 13 te 's-Gravenhage. Het in 1913 gebouwde landhuis is een ontwerp van de Rotterdamse..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vredenoord: tuinmuur in 's Gravenhage