Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vredenoord: hek in 's Gravenhage

Tuin Park Landgoed

Jan Thijssenweg 13
2495AH 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw 1800 vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Vredenoord: hek

Omschrijving onderdeel 7. Hek. Het vroeg 19de-eeuwse gietijzeren toegangshek van Vredenoord aan de Jan Thijssenweg staat aan de noordpunt van het terrein aan het begin van de oprijlaan. Het bestaat uit gietijzeren gecanneleerde hekpalen met vergulde dennenappel bekroond waarop de naam Vreden Oord, waartussen een gebogen spijlenhek met speerpunten. Het onderste deel bestaat uit een roosterwerk, met rozetten op de kruispunten. Waardering Het toegangshek, behorende tot de historische buitenplaats Vredenoord is van belang: - wegens het type; - wegens de markering van de toegang tot de oprijlaan van de buitenplaats Vredenoord; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527962
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vredenoord: hek in 's Gravenhage

Vredenoord: historische tuin- en parkaanleg

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg. Het karakter van het park wordt bepaald door de historische verkavelingstructuur..

Vredenoord: koetshuis

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 3. Koetshuis. Gebouw uit oorspronkelijk 1826 naar ontwerp van architect P. Adams op haakvormige plattegrond, onder ..

Vredenoord: folly

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 6. Folly. In de zuidhoek van het park ligt een ruïne, die onterecht over het algemeen 'ijskelder' genoemd wordt. H..

Vredenoord: tuinmuur

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 8. Tuinmuur. Achter het 19de-eeuwse hek (zie hiervoor onderdeel 7) ligt een lange oprijlaan, die voor een deel aan..

Vredenoord

Jan Thijssenweg 13
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 1. Hoofdgebouw (Jan Thijssenweg 13 te 's-Gravenhage. Het in 1913 gebouwde landhuis is een ontwerp van de Rotterdamse..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vredenoord: hek in 's Gravenhage