Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Vollenhof: toegangshek in Wezep

Tuin Park Landgoed

Zuiderzeestraatweg 417
8091PA Wezep (gemeente Oldebroek)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Vollenhof: toegangshek

Onderdeel 4, Toegangshek (Zuiderzeestraatweg by 417, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4) Toegangshek behorend bij de buitenplaats De Vollenhof. Aan het begin van de oprijlaan staat een 19de-eeuws toegangshek op een gemetselde brug met duiker en keermuren. Het hek bestaat uit twee pijlers met de naam De Vollenhof waartussen dubbele smeedijzeren hekvleugels met zijstukken. Waardering Toegangshek van algemeen belang: - wegens de ouderdom - wegens de markering van de toegang tot de oprijlaan van de buitenplaats De Vollenhof - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527943
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Vollenhof: toegangshek in Wezep

De Vollenhof: historische tuin- en parkaanleg

Zuiderzeestraatweg 417
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg (Zuiderzeestraatweg by 417, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2) Het karakter van het..

De Vollenhof: koetshuis

Zuiderzeestraatweg 417
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Onderdeel 3, koetshuis (Zuiderzeestraatweg 417, op de kaart aangegeven met nr. 3) Gebouw op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en e..

De Vollenhof: koude bakken

Zuiderzeestraatweg 417
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Onderdeel 5, Koude bakken (Zuiderzeestraatweg by 417, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5) Vier koude bakken in de moestuin achter..

De Vollenhof: hoofdgebouw

Zuiderzeestraatweg 417
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Omschrijving onderdeel 1. De Vollenhof (Zuiderzeestraatweg 417, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1) Hoofdgebouw (De Vollenhof). B..

De Vollenhof: boerderij de vollenhof

Vollenhofsweg 3
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Onderdeel 6, Boerderij de Vollenhof (Vollenhofsweg 3, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 6) Boerderijcomplex bestaande uit boerderi..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Vollenhof: toegangshek in Wezep