Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek in Amsterdam

Overig

Tolstraat 127
1074VJ Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1907


Beschrijving van Hek

Omschrijving In 1907 tot stand gekomen HEK met drie doorgangen gelegen aan de west-, zuid- en oostzijde van de perceelsgrens van het complex Diamantslijperij Asscher. Het hek rust op een gemetselde voeting met ronde en geprofileerde ijzeren colonetten waartussen aan de zuid- en oostzijde ijzeren hekwerk met drievoudig gepunte stijlen en regels. Voor het wachtlokaal, de westvleugel en op de NW-hoek van het perceel bevindt zich elk een toegang met dubbele openslaande hekken. Het hek wordt aan de achterzijde geschraagd door een gebogen en een schuingeplaatste trekstang op een dwarsgemetseld voetstuk met natuurstenen afdekplaat. Waardering Uit 1907 daterend hekwerk van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex 'Diamantslijperij Asscher'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527802
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek in Amsterdam

Portiersloge

Tolstraat 127
Amsterdam
Omschrijving In 1907 tot stand gekomen voormalige PORTIERSLOGE op rechthoekige plattegrond onder plat dak en met gemetselde gedrongen pijle..

Hoofdgebouw van de voormalige diamantslijperij Asscher

Tolstraat 127
Amsterdam
Omschrijving Op een L-vormig grondplan ontworpen hoofdgebouw van de voormalige DIAMANTSLIJPERIJ Asscher, met vier tot vijf bouwlagen onder ..

Woonblok met arbeiderswoningen

Diamantstraat 1
Amsterdam
Omschrijving Aan de oostzijde van de Diamantstraat vrijstaand gelegen WOONBLOK met ARBEIDERSWONINGEN. Aan de noord- en zuidzijde kopse geve..

Uit twee rechthoekige blokken samengesteld complex

Tolstraat 154
Amsterdam
Uit twee rechthoekige blokken samengesteld complex, gebouwd 1929 naar ontwerp van L.C. van der Vlugt als administratiekantoor en bibliotheek..

Woonblok met arbeiderswoningen

Diamantstraat 2
Amsterdam
Omschrijving Aan de westzijde van de Diamantstraat gelegen vrijstaand WOONBLOK met ARBEIDERSWONINGEN. Aan de noord- en zuidzijde kopse geve..

Kaart & Routeplanner