Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Speelgebouwtjes in Amsterdam

Overig

Stadionkade 113
1076BN Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1931-1932


Beschrijving van Speelgebouwtjes

Omschrijving Zuidoostelijke van twee, ten opzichte van elkaar schuin, geprojecteerde en op een rechthoekig grondplan ontworpen speelgebouwtjes bij het gemeentelijk openluchtschool-complex uit 1931-1932 in sobere Amsterdamse School-trant. Het bakstenen gebouwtje heeft één bouwlaag onder een overstekend schilddak met rode pannen. De naar elkaar toegekeerde zijden zijn voorzien van door stalen klein onderverdeelde vensters boven een hoge natuurstenen plint. De kopse zijden zijn eveneens voorzien van klein onderverdeelde vensters. In de kopgevel aan de straatzijde zijn de vensters boven de natuurstenen cordonband geplaatst. Deze cordonband is de voortzetting van de natuurstenen dekplaat op de verbindende muur. Waardering In oorsprong als overdekte speelplaats dienend schoolgebouwtje in sobere expressionistische trant van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van het gemeentelijk scholencomplex met openluchtschool. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527794
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Speelgebouwtjes in Amsterdam

Muur verbindt aan de stadionkade beide voormalige overdekte speelplaatsen

Stadionkade 113
Amsterdam
Omschrijving De muur verbindt aan de Stadionkade beide voormalige overdekte speelplaatsen. De gemetselde muur wordt met een natuurstenen d..

Schoolgebouw

Stadionkade 113
Amsterdam
Omschrijving Op een langgerekt, vrijwel rechthoekig grondplan tot stand gekomen schoolgebouw bestaande uit drie bouwlagen onder een zadelda..

Speelgebouwtjes

Stadionkade 113
Amsterdam
Omschrijving Zuidwestelijke van twee, ten opzichte van elkaar schuin, geprojecteerde en op een rechthoekig grondplan ontworpen speelgebouwt..

Grafmonument van de familie Wiegman-Dobbelmann

Fred. Roeskestraat 103
Amsterdam
Inleiding Grafmonument voor de familie Wiegman-Dobbelmann, in 1907 gebouwd naar ontwerp van Ed. Cuypers, in samenwerking met beeldhouwer Pi..

Warnersblokken: vier woonblokken

Johannes Worpstraat 29
Amsterdam
Inleiding WONINGBLOK van vier verdiepingen, onderdeel uitmakend van het complex Warnersblokken; van A. Warners (1914-1981), uitgevoerd in 1..

Kaart & Routeplanner

Route naar Speelgebouwtjes in Amsterdam

Foto's (1)