Speelgebouwtjes in Amsterdam

Stadionkade 113
1076BN Amsterdam

Beschrijving van Speelgebouwtjes

Omschrijving Zuidwestelijke van twee, ten opzichte van elkaar schuin, geprojecteerde en op een rechthoekig grondplan ontworpen speelgebouwtjes bij het gemeentelijk Openluchtcomplex uit 1931-1932 in sobere Amsterdamse School-trant. Het bakstenen gebouwtje heeft één bouwlaag onder een overstekend schilddak met rode pannen. De naar elkaar toegekeerde zijden zijn voorzien van door roeden klein onderverdeelde vensters boven een hoge natuurstenen plint. De kopse zijden zijn eveneens voorzien van klein onderverdeelde vensters. In de kopgevel aan de straatzijde zijn de vensters boven de natuurstenen cordonband geplaatst. Deze cordonband is de voortzetting van de natuurstenen dekplaat op de verbindende muur. Waardering In oorsprong als overdekte speelplaats dienend schoolgebouwtje in sobere expressionistische trant van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van het gemeentelijk scholencomplex met openluchtschool. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)