Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Conciërgewoning in Amsterdam

Woonhuis

Rubensstraat 39
1077MJ Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Conciërgewoning

Omschrijving Op een vierkante plattegrond, in donkerrode baksteen opgetrokken conciërgewoning, een hoekhuis met twee bouwlagen onder een aan de voor- en achterzijde overstekend zadeldak met zwarte pannen en twee gemetselde schoorstenen boven de topgevels. Voorgevel met ingang aan Rubensstraat (W). Zijlicht met V-vormige roedenverdeling. Ingang met zijlicht onder een ver uitkragende luifel. Links van de ingang een kruisvormig onderverdeeld (keuken)venster met bovenlicht. De zijde aan de Anthonie van Dijckstraat (Z) heeft beganegronds een smal (wc)venster en rechts twee gekoppelde vensters met een zesruits roedenverdeling. Op de verdieping twee dito vensters. De topgevel is voorzien van siermetselwerk. De oostgevel heeft alleen op de begane grond een enkel en een gekoppeld onderverdeeld venster. De noordgevel heeft op de begane grond een achteringang (rechts) en een erker. Op de verdieping twee identiek gekoppelde zesruits vensters. De topgevel is voorzien van siermetselwerk. Waardering Conciërgewoning van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het schoolcomplex van de vm. meisjes-HBS. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527774
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Conciërgewoning in Amsterdam

Schoolgebouw, hoofdonderdeel van het complex van de vm. meisjes-HBS

Gerrit van der Veenstraat 99
Amsterdam
Omschrijving Op een onregelmatige plattegrond en geheel in donkerrode baksteen opgetrokken schoolgebouw bestaande uit twee haaks op elkaar ..

Bouwblok bestaande uit zeven geschakelde eenheden

Minervalaan 39
Amsterdam
Omschrijving Aan de oostzijde van de Minervalaan geheel in baksteen gerealiseerd bouwblok bestaande uit zeven geschakelde eenheden, met in ..

Bouwblok op haakvormige plattegrond

Minervalaan 29
Amsterdam
Omschrijving Ten opzichte van de overige drie bouwblokken zuidoostelijk gelegen bouwblok gebouwd op een haakvormige plattegrond met in- en ..

Reeks van vijf geschakelde zogeheten drive-inwoningen

Anthonie van Dijckstraat 4
Amsterdam
Inleiding In 1936-1937 tot stand gekomen reeks van vijf geschakelde zogeheten DRIVE-IN WONINGEN naar een ontwerp van M.A. Stam, L. Stam-Bee..

Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind

Cliostraat 38
Amsterdam
In Nieuw-Zakelijke stijl uitgevoerd schoolcomplex, bestaande uit een inpandig gesitueerd hoofdgebouw, een langgerekt poortgebouw en de v.m. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Conciërgewoning in Amsterdam

Foto's (1)