Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek in Amsterdam

Overig

Roelof Hartstraat 42 Ongd.
1071VK Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1894-1902


Beschrijving van Hek

Omschrijving Westelijk van het gymnastieklokaal en daarmee verbonden bevindt zich een voetinghek bestaande uit een bakstenen voeting tussen pijlers met bolvormige natuurstenen bekroningen, en een decoratief smeedijzeren hekwerk. De pijlers zijn voorzien van banden van gele baksteen. Aan de Roelof Hartstraat wordt het voorterrein van het schoolgebouw afgesloten door een perceelsscheiding met sierlijk smeedijzeren hek. Waardering Perceelscheiding uit 1894-1902 van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van een schoolcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527771
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek in Amsterdam

Schoolgebouw op een onregelmatig U-vormig grondplan

Roelof Hartstraat 1
Amsterdam
Omschrijving Op een onregelmatig u-vormig grondplan gerealiseerd schoolgebouw, bestaande uit een symmetrisch opgezet bouwlichaam met twee n..

Gymnastieklokaal

Roelof Hartstraat 1
Amsterdam
Omschrijving Zuidoostelijk gelegen vrijstaand gymnastieklokaal bij het middelbare schoolcomplex, daterend uit 1902, ter breedte van vijf ve..

Conciërgewoning

Balthasar Floriszstraat 2
Amsterdam
Omschrijving De aan de Balthasar Floriszstraat in 1908 aangebouwde en vergelijkbaar met het schoolgebouw gedetailleerde conciërgewoning be..

Harmoniehof: bouwblok, bestaande uit 122 woningen en 12 winkels

Gerard Terborgstraat 2
Amsterdam
Inleiding In de trant van de verstrakte Amsterdamse School ontworpen bouwblok, bestaande uit 122 woningen en 12 winkels, in de jaren 1920 -..

Harmoniehof

Harmoniehof 1
Amsterdam
Omschrijving Aan de noordzijde van de Harmoniehof gelegen drielaags woonblok. Het gesloten en langgerekte bouwblok op rechthoekig grondplan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)