Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Conciërgewoning in Amsterdam

Woonhuis

Balthasar Floriszstraat 2
1071VC Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1908


Beschrijving van Conciërgewoning

Omschrijving De aan de Balthasar Floriszstraat in 1908 aangebouwde en vergelijkbaar met het schoolgebouw gedetailleerde conciërgewoning bestaat uit één bouwlaag en een zolderverdieping onder een hoog opgaand dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapel aan de voorzijde. De vijf vensterassen brede voorgevel is symmetrisch opgezet en voorzien van ontlastingsbogen ter afsluiting van de verdiepte boogvelden, waarin de deur en de in oorsprong zesruits schuifvensters zijn geplaatst. De achtergevel heeft een teruggezet linkerdeel, de begane grond heeft een venster en een smalle deur onder ontlastingsboog. Op de overgang van het teruggezette deel en het rechterdeel van de achtergevel bevindt zich een schuingeplaatst klein bouwvolume van één bouwlaag onder plat dak. Aan de rechterzijde nog een groot meerruits geleed venster. Waardering Conciërgewoning uit 1908 van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische alsook typologische waarde en als historisch functioneel onderdeel van een schoolcomplex uit 1894-1902. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527770
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Conciërgewoning in Amsterdam

Schoolgebouw op een onregelmatig U-vormig grondplan

Roelof Hartstraat 1
Amsterdam
Omschrijving Op een onregelmatig u-vormig grondplan gerealiseerd schoolgebouw, bestaande uit een symmetrisch opgezet bouwlichaam met twee n..

Gymnastieklokaal

Roelof Hartstraat 1
Amsterdam
Omschrijving Zuidoostelijk gelegen vrijstaand gymnastieklokaal bij het middelbare schoolcomplex, daterend uit 1902, ter breedte van vijf ve..

Hek

Roelof Hartstraat 42Ongd.
Amsterdam
Omschrijving Westelijk van het gymnastieklokaal en daarmee verbonden bevindt zich een voetinghek bestaande uit een bakstenen voeting tussen..

Sacristie en leeringkamer bij de Oud-Katholieke Kerk

Pieter Baststraat 3
Amsterdam
Omschrijving Als SACRISTIE en 'LEERINGKAMER' bij de Oud-Katholieke Kerk aan de achterzijde (Z) daarvan opgetrokken bakstenen gebouw op even..

Petrus en Paulus

Ruysdaelstraat 39
Amsterdam
Op een rechthoekige plattegrond gebouwde bakstenen KERK met bijbehorend hekwerk bestaande uit een enkel schip onder een zadeldak met alleen ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Conciërgewoning in Amsterdam

Foto's (1)