Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Les Beaux Champs in Weert

Woonhuis

Lozerweg 118
6006SR Weert
Limburg

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Les Beaux Champs

Inleiding: Bakhuisje behorende bij "Les Beaux Champs", ook bekend als "D'n Advekaot". Omschrijving: Het BAKHUISJE staat aan de overzijde van de weg die voor het landhuis langs loopt. Het bakhuis heeft een achthoekige plattegrond met schilddaken met aan de achtergevel een rechthoekige oven. Het achthoekige volume heeft een opstand van roodbruine veldbrandstenen met metselwerk in staand verband, de oven heeft metselwerk in Vlaams verband. Onder de daklijst van beide volumes bevindt zich een muistanddecoratie. De daken zijn gedekt met Hollandse pannen, waarbij het zadeldak van de oven een rollaag heeft en op de uiteinden drie kleine bakstenen kolommen met een natuurstenen afdekking. Het schilddak heeft een kunststenen piron. De schoorsteen, gedecoreerd met siermetselwerk, bevindt zich tegen de achtergevel van het achthoekige volume. De voorgevel van het bakhuis heeft een gevelopening met houten toegangsdeur. De geveldelen van het achthoekige volume hebben op de hoeken pilasters die aan de bovenzijde verbonden zijn door middel van eensteens uitkragende gemetselde korfbogen, welke natuurstenen aanzet- en sluitstenen hebben. In de spaarvelden van de zijgevel zijn ovaalvormige vensteropeningen aangebracht. De overhoekse gevels zijn blind. Waardering: Het BAKHUISJE, deel uitmakend van het complex bestaande uit een landhuis met koetshuis "Les Beaux Champs", tevens bekend als "D'n Advokaot", bezit algemeen belang: wegens - de ouderdom; - de eenvoudige en sobere verschijningsvormen; - de historische betekenis voor de wooncultuur; - de functionele en historische betrokkenheid op de overige opstallen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527740
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Les Beaux Champs in Weert

Landhuis Beauchamps D'n Advekaot

Lozerweg 118
Weert
Inleiding L-vormig LANDHUIS bestaande uit een woonhuisgedeelte met koetshuis en met een aangebouwde stal die haaks op de achtergevel van he..

Terrein waarin een urnenveld

Boshoverheide
Weert
Terrein waarin een urnenveld. Datering: late Bronstijd-IJzertijd.

Dubbele woonhuis

Hoofdstraat 61
Budel Dorplein (Gemeente Cranendonck)
Inleiding Het DUBBELE WOONHUIS is gebouwd in 1895, als onderdeel van het vanaf 1892 door de gebroeders Dor opgezette fabrieksdorp ten behoe..

Langgevelhoeve met zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Oud Boshoven 18
Weert
Langgevelhoeve met zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. Gevelsteen 1824.

Dubbel woonhuis

Hoofdstraat 65
Budel Dorplein (Gemeente Cranendonck)
Inleiding Het DUBBELE WOONHUIS is gebouwd in 1895, als onderdeel van het vanaf 1892 door de gebroeders Dor opgezette fabrieksdorp ten behoe..

Kaart & Routeplanner

Route naar Les Beaux Champs in Weert

Foto's (7)