Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meijershof: wagenloods in Borne

Boerderij

Meijershof 4
7622CX Borne
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Meijershof: wagenloods

Omschrijving onderdeel 2: Vrijstaande 19e eeuwse WAGENLOODS als onderdeel van het BOERDERIJCOMPLEX 'Meijershof' met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag afgesloten door een schilddak gedekt met rode pannen. De wagenloods is aan de erfzijde geopend. De overige gevels zijn opgetrokken in baksteen. Het interieur is voorzien van een houten 19e-eeuwse gebintconstructie. Waardering WAGENLOODS is van algemeen architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde: - als goed en gaaf voorbeeld van een 19e-eeuwse wagenloods; - als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex 'de Meijershof' als voortzetting van het oorspronkelijke Hof te Borne waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 12e eeuw; - vanwege de agrarische functie als verwijzing naar de oorspronkelijke agrarische nederzetting van Borne. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527732
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meijershof: wagenloods in Borne

De Meijershof

Meijershof 4
Borne
Omschrijving onderdeel 1: Vrijstaande BOERDERIJ met POTSTAL als onderdeel van het BOERDERIJCOMPLEX 'Meijershof' dateert grotendeels uit 18..

Doopsgezinde kerk

Ennekerdijk 31
Borne
Doopsgezinde Kerk. Eenvoudig zaalkerkje met lijstgevel aan de straatzijde. XIX. Orgel met Hoofdwerk, Nevenwerk en Pedaal, in 1884 gemaakt do..

Boerderij onder zadeldak tussen planken topgevels, vooral merkwaardig vanwege de uitbouw in vakwerk ter weerszijden van de niendeur

Koppelsbrink 32
Borne
Boerderij onder zadeldak tussen planken topgevels, vooral merkwaardig vanwege de uitbouw in vakwerk ter weerszijden van de niendeur; het lin..

Gaaf bewaard rechter gedeelte van een door een dwars wolfdak gedekt dorpshuis op bentheimer plint

Marktstraat 27
Borne
Gaaf bewaard rechter gedeelte van een door een dwars wolfdak gedekt dorpshuis op Bentheimer plint. Fraaie dubbele deur met koperen klopper, ..

Voormalige synagoge

Ennekerdijk 17
Borne
V.m.Synagoge. Eenvoudig gebouwtje met rechte gevel waarin twee spitsboogventers aan de straatzijde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)