Frederik Hendrikkazerne: Hekpijlers in Venlo

Garnizoenweg 3

Beschrijving van Frederik Hendrikkazerne: Hekpijlers

Inleiding Twee hekpijlers aan de Garnizoenweg, aan de oostzijde van de Frederik Hendrikkazerne. De hekpijlers vormen de hoofdentree van de kazerne en zijn in 1913-1914 opgetrokken. Omschrijving Twee identieke hekpijlers, elk bestaande uit een gemetselde rood-bakstenen sokkel afgedekt met een grijze, hardstenen plaat. Hierop verheft zich de gemetselde bakstenen hekpijler die wordt afgesloten met een grijze, hardstenen bekroning in de vorm van kantelen. Waardering De twee hekpijlers aan de Garnizoenweg, aan de oostzijde van de Frederik Hendrikkazerne, vertegenwoordigen algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de karakteristieke markering als hoofdentree van de Frederik Hendrikkazerne; - de symbolische betekenis, namelijk als poort tussen burgerlijke en militaire samenleving; - het historisch vakmanschap dat in de hekpijlers besloten ligt; - de gaafheid; - de ensemblewaarde, als onderdeel van het militaire complex Frederik Hendrikkazerne. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)