Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Frederik Hendrikkazerne: Sport- en exercitieterrein in Venlo

Militair Object

Garnizoenweg 3
5928NA Venlo
Limburg


Beschrijving van Frederik Hendrikkazerne: Sport- en exercitieterrein

Inleiding Centraal op het terrein van de Frederik Hendrikkazerne gelegen sport- en exercitieterrein. Omschrijving Centraal op het terrein van de Frederik Hendrikkazerne gelegen sport- en exercitieterrein, waaronder hardloopbaan, gazon en rij van twaalf eiken aan de noordzijde van de carré (binnenzijde). Waardering Het centraal op het terrein van de Frederik Hendrikkazerne gelegen sport- en exercitieterrein met hardloopbaan, gazon en eikenbeplanting van twaalf eiken aan de noordzijde van de carré (binnenzijde) vertegenwoordigt algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de functie en betekenis voor de geschiedenis van het Nederlandse leger, met name voor de geschiedenis van de Koninklijke Landmacht; - de gaafheid met elementaire kenmerken als openheid, soberheid en doelmatigheid; - de belevings-, ervarings- en herinneringswaarden die in de militaire aanleg besloten liggen; - de ensemblewaarde, als onderdeel van het militaire complex Frederik Hendrikkazerne. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527711
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Frederik Hendrikkazerne: Sport- en exercitieterrein in Venlo

Frederik Hendrikkazerne: Hekpijlers

Garnizoenweg 3
Venlo
Inleiding Twee hekpijlers aan de Garnizoenweg, aan de oostzijde van de Frederik Hendrikkazerne. De hekpijlers vormen de hoofdentree van de ..

Twee hekpijlers van het voormalige Fort Sint-Michiel

Garnizoenweg 3
Venlo
Inleiding Twee hekpijlers van het voormalige fort Sint Michiel. Beide pijlers staan op enkele tientallen meters ten westen van de hekpijler..

Frederik Hendrikkazerne: Voormalig Wachtgebouw thans hoofdgebouw(A)

Garnizoenweg 3
Venlo
Inleiding Omstreeks 1914 gebouwd voormalig wachtgebouw thans hoofdgebouw (A) van de Frederik Hendrik kazerne te Blerick. Het gebouw is aan..

Frederik Hendrikkazerne: Onderofficiersmess (I)

Garnizoenweg 3
Venlo
Inleiding Omstreeks 1914 gebouwd voormalig kantinegebouw voor onderofficieren thans soldatenmess (I) van de Frederik Hendrik kazerne te Ble..

Frederik Hendrikkazerne: Gebouw Medisch Geneeskundige Dienst (W)

Garnizoenweg 3
Venlo
Inleiding Het gebouw van de Medisch Geneeskundige Dienst, gebouw W, had oorspronkelijk de functie van hospitaal voor verpleging van zieke m..

Kaart & Routeplanner

Route naar Frederik Hendrikkazerne: Sport- en exercitieterrein in Venlo

Foto's (1)