Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Maalderijgebouw met twee aanbouwen in Gorssel

Molen

Gorsselse Enkweg 2
7213LM Gorssel (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van Maalderijgebouw met twee aanbouwen

Omschrijving MAALDERIJGEBOUW MET TWEE AANBOUWEN. Het uit twee bouwlagen bestaande stenen maalderijgebouw met rechthoekige plattegrond is voorzien van een plat dak. Op het platte dak van het maalderijgebouw staat aan de rechterzijde een kleine rechthoekige opbouw. Het maalderijgebouw is voorzien van diverse vensters. In de voorgevel is een kleine en een grote toegangsdeur opgenomen. Ter hoogte van de verdieping zijn eveneens twee deurkozijnen opgenomen. Tegen de linkergevel en tegen de achtergevel is het maalderijgebouw voorzien van stenen aanbouwen. Beide aanbouwen hebben een rechthoekige plattegrond en zijn voorzien van een zadeldak dat is gedekt met dakpannen. In het maalderijgebouw zijn restanten aanwezig van de vroegere mechanische inrichting. Waardering Het maalderijgebouw met twee aanbouwen is van algemeen belang uit typologisch en bouwtechnisch-historisch oogpunt als functioneel onderdeel van het complex aan de Gorsselse Enkweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527669
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Maalderijgebouw met twee aanbouwen in Gorssel

Geertruida Cornelia

Gorsselse Enkweg 2
Gorssel (Gemeente Lochem)
Omschrijving MOLEN. De molen bestaat uit de ronde conisch gemetselde bakstenen romp en de houten kap. De molen bestaat uit vijf bouwlagen..

Molenaarshuis

Gorsselse Enkweg 2
Gorssel (Gemeente Lochem)
Omschrijving MOLENAARSHUIS. Het stenen molenaarshuis met een onregelmatige T-vormige plattegrond is voorzien van een schilddak dat is ged..

Toren der Nederlands Hervormde kerk

Hoofdstraat 27
Gorssel (Gemeente Lochem)
Toren Ned. Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk (XV) met bovengeleding van 1632. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan een van G. van W..

Hervormde kerk vanwege tweeklaviers mechanisch orgel gemaakt

Hoofdstraat 27
Gorssel (Gemeente Lochem)
Hervormde kerk vanwege tweeklaviers mechanisch orgel gemaakt door C.F.A. Naber te Deventer in 1862, oorspronkelijk met aangehangen pedaal. B..

Dommerholtbatterijen

Weerdseweg 3
Wilp (Gemeente Voorst)
IJsselbatterijen. Op de westelijke IJsseloever in de Wilpse Klei gelegen "Posten of Batterijen aan het Bommerholt", drie reeds in de 18e eeu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Maalderijgebouw met twee aanbouwen in Gorssel

Foto's (1)