Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Suideras: tuinmuur in Vierakker

Tuin Park Landgoed

Vierakkersestraatweg 38
7233SG Vierakker (gemeente Bronckhorst)
Gelderland


Beschrijving van 't Suideras: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 6 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): TUINMUUR. Ter afscheiding van de moestuin en het park achter (ten zuidoosten van) het koetshuis gesitueerde bakstenen 19de-eeuwse TUINMUUR. Deze tuinmuur is ca. 2 meter hoog en is afgesloten met een ezelsrug. Aan beide zijden van de muur bevinden zich steunberen, onderling verbonden door een muizetandlijst. In de muur, die slechts een gedeelte van het terrein ontsluit, bevindt zich ter hoogte van de kassen een doorgang. De muur dient tevens ter afscheiding van de moestuin en de hof achter het koetshuis. Voorts hoort het muurgedeelte tussen de bakstenen schuur (onderdeel 4) en het koetshuis eveneens tot dit onderdeel. WAARDERING De TUINMUUR is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege: - de ouderdom; - de historisch functionele waarde; - het materiaalgebruik en de vormgeving; - de hoge ornamentele en ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527626
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Suideras: tuinmuur in Vierakker

't Suideras: bakstenen muur

Vierakkersestraatweg 38
Vierakker (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): BAKSTENEN SCHUUR. BAKSTENEN SCHUUR, gelegen aan de zuidwestzijde van het uit de..

't Suideras: houtloods

Vierakkersestraatweg 38
Vierakker (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): HOUTLOODS. Gedeeltelijk in baksteen uitgevoerde HOUTLOODS, gelegen ten zuidwest..

't Suideras: druivenkas

Vierakkersestraatweg 38
Vierakker (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 8 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): DRUIVENKAS. DRUIVENKAS uit het einde van de 18de eeuw. Tegen de achterzijde van..

't Suideras: oranjerie

Vierakkersestraatweg 38
Vierakker (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 9 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): ORANJERIE. Als ORANJERIE is in de 19de eeuw opgetrokken een muurkas die tegelij..

't Suideras: bloemenkas

Vierakkersestraatweg 38
Vierakker (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 10 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): BLOEMENKAS. Naast de oranjerie (onderdeel 9) geplaatste bloemenkas met een gla..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Suideras: tuinmuur in Vierakker