Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Overvelde, hekpijlers in Diepenveen

Tuin Park Landgoed

Boxbergerweg 66
7431PP Diepenveen (gemeente Deventer)
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Het Overvelde, hekpijlers

Omschrijving onderdeel 7: HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. De toegang tot de oprijlaan naar het hoofdgebouw wordt aan de Boxbergerweg gemarkeerd door twee hardstenen vierkante hekpijlers met afgeschuinde hoeken een lage plint en een min of meer ronde afsluiting aan de bovenzijde. De plaats waar de rechte zijden zich naar het middelpunt buigen wordt gemarkeerd door een brede band waarin de naam 'Het Overvelde' gebeiteld is. De pijlers dateren vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Overvelde zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege eenvoudige, doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met het hoofdgebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527572
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Overvelde, hekpijlers in Diepenveen

Het Overvelde, brug

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 4: BRUG behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. Ten westen van het hoofdgebouw voert de toegangslaan ..

Het Overvelde, grafmonument

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 6: GRAFMONUMENT behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. In het wandelbos ten noordwesten van het hoof..

Het Overvelde, tuin- en parkaanleg

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. Het hoofdgebouw ligt centra..

Landhuis Het Overvelde

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Overvelde). Het wit gepleisterde, blokvormige hoofdgebouw ligt centraal in de aanleg en bestaat uit..

Het Overvelde, Woonboerderij De Willigerije, boerenbedrijf tot 1995

Boxbergerweg 62
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 5: BOERDERIJ DE WILGERIJ behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. Ten zuiden van huis Overvelde ligt b..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)