Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Neubourg: neogotisch kapelletje in Gulpen

Kasteel Buitenplaats

Riehagervoetpad 1
6271PL Gulpen (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 1838


Beschrijving van Kasteel Neubourg: neogotisch kapelletje

Omschrijving NEO-GOTISCH KAPELLETJE IN HET PARK. Het kapelletje is opgetrokken in baksteen en dateert uit 1838, oorspronkelijk ree├źnstal; lokatie: midden in het park aan de Gulp. Gerestaureerd in XXc. Westpartij met entree in de vorm van een spitsboog, in de top een rond venster met ingeschreven tracering in de vorm van een Grieks kruis. Het koor heeft een driezijdige sluiting en een blinde, mergelstenen nis in de vorm van een spitsboog alsook twee versneden steunbeertjes; in noord- en zuidgevel een spitsboogvenster. Waardering Het NEO-GOTISCH KAPELLETJE IN HET PARK vertegenwoordigt het algemeen belang want het: - heeft ouderdomswaarde; - is vanuit stijl-, bouw- en kunsthistorisch standpunt interessant; - bezit sierwaarde binnen de aanleg van het complex; - heeft een historisch-functionele betekenis voor kasteel Neubourg c.a. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527476
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Neubourg: neogotisch kapelletje in Gulpen

Kasteel Neubourg: gietijzeren beeld van een hert op een sokkel

Riehagervoetpad 1
Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Omschrijving GIETIJZEREN BEELD VAN EEN HERT OP SOKKEL, PAL TEN OOSTEN VAN HET HOOFDGEBOUW. DATERING: NAAR SCHATTING EIND 19DE EEUW. Waard..

Kasteel Neubourg: hoofdgebouw

Riehagervoetpad 1
Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Kasteel Neubourg). Oorspronkelijk in de vorm van een U, met de open zijde naar het oosten, en gelegen op een omg..

Kasteel Neubourg: kunstmatige waterval met stuw in Gulp

Riehagervoetpad 1
Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Omschrijving KUNSTMATIGE WATERVAL MET STUW IN DE GULP. Ten zuiden van het kasteel is in de Gulp een kunstmatige waterval aangebracht, een ..

Kasteel Neubourg: voorburcht/eerste bouwhoeve

Riehagervoetpad 1
Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Omschrijving EERSTE BOUWHOEVE OF VOORBURCHT. Deze bouwhoeve of voorburcht is ten noorden van het hoofdgebouw gesitueerd, omgracht en naar ..

Kasteel Neubourg: hardstenen hekpijlers met hekwerk en tuinmuur

Riehagervoetpad 1
Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Omschrijving TWEE HARDSTENEN HEKPIJLERS MET AANGRENZEND HEKWERK EN TUINMUUR WAARTEGEN EEN KENNEL EN EEN KAS ZIJN GEBOUWD. De hekpijlers b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Neubourg: neogotisch kapelletje in Gulpen

Foto's (3)