Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Oosterhout: schuur in Nijmegen

Kasteel Buitenplaats

van Boetzelaerstraat 1
6515JD Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: laatste kwart van de 19e eeuw


Beschrijving van Huis Oosterhout: schuur

Onderdeel 5C Inleiding Direct ten noorden van het hoofdgebouw staat een complex van vier bakstenen bijgebouwen, waarvan de grote stal met aangebouwd koetshuis het hoofdbestanddeel vormt, gebouwd in de laatste kwart van de 19de eeuw met neoclassicistische kenmerken. Het complex is toegankelijk vanaf de Groenestraat. Omschrijving SCHUUR onder een schilddak, waarvan behoudens aan de voorzijde drie dakschilden doorgezet zijn en voorzien van waterborden en windveren. Indeling met vensters voorzien van dubbele luiken en vierledige deuren (deels vernieuwd). Waardering De SCHUUR, deeluitmakend van een complex van koetshuis annex stal met schuur en paardenstal is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de beeldbepalende ligging in de directe nabijheid van het hoofdgebouw; - vanwege de ensemblewaarde en gelijkvormige vormgeving met neoclassicistische elementen; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527421
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Oosterhout: schuur in Nijmegen

Huis Oosterhout: boerderij

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 7A Inleiding Links van de toegangslaan ligt een 19de-eeuws of ouder bakstenen T-boerderij met de langsgevel parallel aan de Groe..

Huis Oosterhout: kleine schuur

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 7B Inleiding Links van de toegangslaan ligt een 19de-eeuws of ouder bakstenen T-boerderij met de langsgevel parallel aan de Groe..

Huis Oosterhout: grote schuur

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 7C Inleiding Links van de toegangslaan ligt een 19de-eeuws of ouder bakstenen T-boerderij met de langsgevel parallel aan de Groe..

Oosterhout: historische tuin- en parkaanleg

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Oosterhout. De aanleg rondom het huis Oosterhout..

Oosterhout: tuinmuren

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 3 Omschrijving TUINMUREN. Ten oosten van het huis ligt een nutstuin (op maaiveldniveau) oorspronkelijk moestuin en boomgaard ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Oosterhout: schuur in Nijmegen

Foto's (1)