Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Elsloo: vrijstaande natuurstenen hekpijler bij de ingang (tweede pijler bijgeplaatst) in Elsloo

Tuin Park Landgoed

Maasberg 2
6181GV Elsloo (gemeente Stein)
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Kasteel Elsloo: vrijstaande natuurstenen hekpijler bij de ingang (tweede pijler bijgeplaatst)

Omschrijving onderdeel 3: VRIJSTAANDE NATUURSTENEN HEKPIJLER BIJ DE INGANG. Vrijstaande, eenzame natuurstenen hekpijler pal achter de brug bij de ingang van het park: de pijler bestaat uit een sokkel, een schacht met vier licht verhoogde velden, een geprofileerde dekplaat en een bekronende vaas met daarop festoenen en granaatappel. Datering: eerste helft van de 18de eeuw. Tegenover de hekpijler is nog het fundament van de tweede, verdwenen hekpijler aanwezig. Waardering De vrijstaande natuurstenen hekpijler vertegenwoordigt algemeen belang omdat: - het object dateert uit de eerste helft van de 18de eeuw en ouderdomswaarde bezit; - het object een sierende en markerende rol vervult bij de ingang van het historisch landschapspark; - het object een belangwekkende relictwaarde heeft; - het object ondanks zijn afzonderlijkheid gaaf is; - het object betekenis heeft als specimen van het historisch ambacht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527396
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Elsloo: vrijstaande natuurstenen hekpijler bij de ingang (tweede pijler bijgeplaatst) in Elsloo

Kasteel Elsloo: hardstenen tuinvaas

Maasberg 2
Elsloo (Gemeente Stein)
Omschrijving onderdeel 5: HARDSTENEN TUINVAAS IN DE HOF. Hardstenen tuinvaas op voet; het vaaslichaam is met een geschroefd patroon uitge..

Kasteel Elsloo: vijf hardstenden drenkbakken

Maasberg 2
Elsloo (Gemeente Stein)
Omschrijving onderdeel 4: VIJF HARDSTENEN DRENKBAKKEN IN DE HOF. Vijf hardstenen drenkbakken in de hof ten zuidwesten van het kasteel: twe..

Kasteel Elsloo: waterbak tegen pui van kasteel

Maasberg 2
Elsloo (Gemeente Stein)
Omschrijving onderdeel 6: WATERBAK TEGEN DE PUI VAN HET KASTEEL. Hardstenen, vrijwel vierkante waterbak met hardstenen rugstuk dat tegen d..

Kasteel Elsloo: smeedijzeren tuinhek

Maasberg 2
Elsloo (Gemeente Stein)
Omschrijving onderdeel 7: SMEEDIJZEREN TUINHEK MET BAKSTENEN PIJLERS - TWEEDE HELFT VAN DE 18DE EEUW. Als ingang van de heemtuin dient een..

Kasteel Elsloo: hoofdgebouw

Maasberg 2
Elsloo (Gemeente Stein)
Omschrijving onderdeel 1: HET HOOFDGEBOUW, KASTEEL ELSLOO, BESTAANDE UIT ECONOMIEGEBOUWEN (1817-1833) EN NEOGOTISCHE TOREN (1838). Het aan..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Elsloo: vrijstaande natuurstenen hekpijler bij de ingang (tweede pijler bijgeplaatst) in Elsloo

Foto's (1)