Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hackfort: sculpturen (pomp, leeuwen, vazen, beelden en sokkel) in Vorden

Tuin Park Landgoed

Baakseweg 8
7251RH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hackfort: sculpturen (pomp, leeuwen, vazen, beelden en sokkel)

Omschrijving onderdeel 8 a t/m 8 e SCULPTUREN, bestaande uit: a. pomp, b. leeuwen, c. vazen, d. beelden en e. sokkel ad a.: midden voor het koetshuis: zandstenen pomp, XVIII; in de vorm van een korte kruispijler; op rijke geprofileerde plint; bekroning met ronde zandstenen urn met deksel met vlam ad b.: op het voorplein: stel zandstenen wapenhoudende leeuwen, XVIId, op nieuwe bakstenen sokkels; alliantiewapens Van Westerholt en Von Oer ad c.: thans in het huis: stel zandstenen ronde dekselvazen, XVIIc; op de kelk alliantiewapens Van Westerholt en Van Renesse van Elderen; onderzijde kelk met knorren en maskerons; dekselrand met eikeblad; dekselknop met acanthusbladeren en vruchten ad d.: in de tuin achter en naast het huis drie niet bij elkaar behorende beelden, alle XVIII: natuurstenen beeld: vrouw met muts: (waarschijnlijk) Pallas Athene; twee beelden, Bacchus voorstellende: één van wit marmer, de ander van lood ad e.: midden op het voorplein: zonnewijzersokkel, XVIII; natuurstenen vierkante balustervormige sokkel Waardering SCULPTUREN zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de kunsthistorische waarden - als cultuurhistorische en ornamentele onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527373
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hackfort: sculpturen (pomp, leeuwen, vazen, beelden en sokkel) in Vorden

Hackfort: historische tuin- en parkaanleg

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG, XVIII en XIX; de bescheiden uitingen van landschapsarchitectuur op Hackfort date..

Hackfort: houtloods

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4B Terzijde van de molen een HOUTLOODS, XIX, opgetrokken in houten delen, overkapt met door pannen gedekt zadeldak. ..

Hackfort: brug

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6 BRUG, XVIII-XIX; over de beek van het voorplein naar het wandelbos; lichtgetoogde bakstenen brug met één boog; ..

Hackfort: schuur en koude bak in moestuin

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7A - 7B SCHUUR en KOUDE BAK, XIX; in de moestuin. Bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met r..

Hackfort: 't Hofhuis: hek

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 9 HEK tussen voorplein en weiland, eerste helft 20ste eeuw; ca. 50 meter lang hek (oorspronkelijk ca. 150 meter lan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)