Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hackford: bouwhuis in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Baakseweg 4
7251RH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Hackford: bouwhuis

Omschrijving onderdeel 3 BOUWHUIS, XIXd; aan de noordzijde en als afsluiting van het voorplein; bakstenen gebouw van één hoge bouwlaag onder schilddak met grijze pannen; iets vooruitspringende middenpartij onder driehoekige gevelbeeïndiging in niet symmetrische voorgevel met twee inrijpoorten, enkele kleine deuren en ramen van verschillend formaat en ruitverdeling; dienstwoning met mezzanine in oostelijk deel; ook achtergevel met risalerende middenpartij. Waardering BOUWHUIS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de stoere architectuur, kenmerkend voor de bouwtijd _als wezenlijk functioneel onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527367
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hackford: bouwhuis in Vorden

Hackfort: historische tuin- en parkaanleg

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG, XVIII en XIX; de bescheiden uitingen van landschapsarchitectuur op Hackfort date..

Hackfort: houtloods

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4B Terzijde van de molen een HOUTLOODS, XIX, opgetrokken in houten delen, overkapt met door pannen gedekt zadeldak. ..

Hackfort: brug

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6 BRUG, XVIII-XIX; over de beek van het voorplein naar het wandelbos; lichtgetoogde bakstenen brug met één boog; ..

Hackfort: schuur en koude bak in moestuin

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7A - 7B SCHUUR en KOUDE BAK, XIX; in de moestuin. Bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met r..

Hackfort: sculpturen (pomp, leeuwen, vazen, beelden en sokkel)

Baakseweg 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 8 a t/m 8 e SCULPTUREN, bestaande uit: a. pomp, b. leeuwen, c. vazen, d. beelden en e. sokkel ad a.:..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)