Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wamberg: historische buitenplaats in Berlicum

Kasteel Buitenplaats

Wamberg 10 A
5258SM Berlicum (gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Wamberg: historische buitenplaats

Omschrijving onderdeel 4. SCHUUR, XIX of ouder; direct ten noordoosten van het koetshuis: bakstenen schuur (in de jaren 70 van de twintigste eeuw tot woning getransformeerd) van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond onder schilddak met rode pannen; ramen met roedenverdeling met luiken. Oorspronkelijk stond hier de tiendschuur voor het opslaan van de Wambergse tiend. Waardering De SCHUUR is in cultuurhistorisch en architectuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege de ouderdom, als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de historische buitenplaats en vanwege de ensemblewaarde met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527360
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wamberg: historische buitenplaats in Berlicum

Wamberg: put

Wamberg 10
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Omschrijving onderdeel 7. PUT, XVII, mogelijk ouder; direct naast het koetshuis; ronde hardstenen put met balustervormige profilering; smee..

Wamberg: Grote Wamberg

Wamberg 10
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Omschrijving onderdeel 3. JACHT- en KOETSHUIS met POORTGEBOUWTJE. Tegen een in oorsprong 17e eeuwse hoeve (de Grote Wamberg genoemd) is een..

Wamberg: historische tuin- en parkaanleg

Wamberg 14
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG, aangelegd tussen circa 1890-1910; het belangrijkste deel van de aanleg in landsc..

Wamberg: hek op dam

Wamberg 14
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Omschrijving onderdeel 6. HEK op DAM; over de gracht aan de noordzijde van het huis; vier hardstenen vierkante pijlers (één met jaartal 1..

Wamberg: landhuis

Wamberg 14
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Omschrijving onderdeel 1. HOOFDGEBOUW; in oorsprong laat XVI, in latere eeuwen meerdere malen vergroot, resp. veranderd (in 1769, 1895 en 1..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)