Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Breda

Kasteel Buitenplaats

Burgstsedreef 2
4822ZA Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: 1790


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving onderdeel 8: BAKHUIS. Pal ten westen van de voorgevel van boerderij de Kleine Hoeve gesitueerd bakhuis op rechthoekige grondslag, opgetrokken in gele baksteen, onder met Oud-Hollandse rode pannen gedekt zadeldak. Het bakhuis dateert vermoedelijk tenminste uit 1790, toen het huidige voorhuis van de boerderij werd opgetrokken. Het is echter mogelijk van oudere datum. Waardering Het BAKHUIS van de boerderij de Kleine Hoeve is van algemeen belang vanwege: - de ouderdom en de gaafheid; - de ensemblewaarde met de boerderij en in relatie tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527353
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Breda

De Kleine Hoeve

Burgstsedreef 2
Breda
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ DE KLEINE HOEVE. Ten oosten van landhuis Burgst in het buitenpark gesitueerde rode bakstenen boerderij..

Landhuis Burgst

Burgstsedreef 9
Breda
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS BURGST. Classicistisch hoofdgebouw op rechthoekige grondslag, bestaande uit een hoofdvleugel voorafgega..

Historische tuin- en parkaanleg van Burgst

Burgstsedreef 9
Breda
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Burgst bestaat uit een binnenpark in for..

Tuinsieraden

Burgstsedreef 9
Breda
Omschrijving onderdeel 6: TUINSIERADEN. a. Betonnen in klassieke trant vormgegeven beeld van godin van de jacht, Diana, vergezeld van een h..

Noordelijk bijgebouw

Burgstsedreef 11
Breda
Omschrijving onderdeel 4: NOORDELIJK BIJGEBOUW. Bakstenen witgepleisterd gebouw op rechthoekige grondslag van een enkele bouwlaag onder me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)