Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Delftweg 166
3046NC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1933


Beschrijving van Nieuw Rhodenrijs

Inleiding Vrijstaande DUIVENTOREN gebouwd omstreeks 1933, behorende bij het complex Nieuw Rhodenrijs. Het object is achter in de tuin van het landhuis gesitueerd, naast de voormalige tennisbaan. In de traditionalistische vormentaal sluit de duiventoren aan bij de overige gebouwde elementen op het landgoed. Omschrijving Duiventoren opgetrokken in rode baksteen op een cirkelvormig grondvlak. De duiventoren loopt naar boven taps toe en wordt afgedekt door een rieten kegeldakje. Aan de zijde van het landhuis bevindt zich in de schacht van het object een rondboogingang (deur verdwenen) waarboven een raampje. Waardering Duiventoren van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en typologische waarde, alsmede vanwege de ensemblewaarden als historisch-functioneel onderdeel van het complex Nieuw Rhodenrijs. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527272
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam

Nieuw Rhodenrijs

Delftweg 166
Rotterdam
Inleiding Gemetselde BOOGBRUG met smeedijzeren TOEGANGSHEK toegang verlenend tot de oprijlaan van het complex Nieuw Rhodenrijs, in traditi..

Nieuw Rhodenrijs

Delftweg 166
Rotterdam
Inleiding GARAGE met aangrenzende POORTDOORGANG naar het achterterrein behorend tot het complex Nieuw-Rhodenrijs, in 1933 in traditionalis..

Nieuw Rhodenrijs

Delftweg 166
Rotterdam
Inleiding In gemengde tuinstijl uitgevoerde TUINAANLEG bij het complex Nieuw Rhodenrijs met bijbehorende metselwerken en oprijlaan. De tui..

Nieuw Rhodenrijs

Delftweg 166
Rotterdam
Inleiding LANDHUIS, 'Nieuw Rhodenrijs' in 1933 gebouwd in opdracht van de Rotterdamse reder Van Hoboken, naar een traditionalistisch ontwe..

De Tempel: tuinmanswoning

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINMANSWONING. Uit houten delen opgetrokken tuinmanswoning met werkplaats uit ca. 1880. Het één bouwlaag hoge pand op re..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam

Foto's (1)