Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gansenhoef, brug in Maarssen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 29
3601NA Maarssen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw (vermoedelijk)


Beschrijving van Gansenhoef, brug

Omschrijving onderdeel 5: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5) BRUG op de buitenplaats Gansenhoef, gelegen in de oprijlaan naar het huis over de waterloop aldaar. De brug is gebouwd als gemetselde boogbrug, vermoedelijk 19de-eeuws. In later tijd is de brug verbreed door aan beide zijden een betonconstructie aan te brengen. De natuurstenen afdekplaten zijn hierop aangebracht. Waardering BRUG op de buitenplaats Gansenhoef is van algemeen belang: - als ornamenteel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527268
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gansenhoef, brug in Maarssen

Gansenhoef, hoofdgebouw

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 1: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Gansenhoef). Het bakstenen, blokvormige ..

Gansenhoef, historische tuin en park

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 2: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de bu..

Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 3: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) TOEGANGSHEK EN RONDBOOGBRUG behorende tot de buiten..

Gansenhoef, appelschuur

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 4: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) APPELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Gansenhoe..

Doornburgh, hekwerk a/d Diependaalsedijk

Diependaalsedijk 17
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 5: TOEGANGSHEK. Smeedijzeren TOEGANGSHEK uit de 18de eeuw, gelegen aan de Diependaalsedijk. Het spijlenhek is gepla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gansenhoef, brug in Maarssen

Foto's (6)