Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Middelharnis

Boerderij

Geerweg 6
3241LC Middelharnis
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding BAKHUIS, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het bakhuis is in de negentiende eeuw gebouwd in een Ambachtelijk-traditionele trant. Het complexonderdeel is aan de linker kant van het woonhuis gesitueerd, evenwijdig aan de weg. Omschrijving Het bakhuis is gebouwd op een rechthoekige plattegrond. Het heeft één bouwlaag onder een zadeldak met rode Hollandse pannen. De nokkepers en de randen van het dak zijn wit geschilderd. Op het dak staat een gemetselde schoorsteen. Het bakhuis is opgetrokken in rode baksteen, de naar de weg gekeerde zijgevel is gepleisterd. In de gevels muurankers. In de achtergevel is een modern venster geplaatst. In de naar de boerderij gerichte voorgevel bevindt zich de deur. Verder bevinden zich enkele kleine venstertjes in zij- en achtergevel. Waardering Het bakhuis is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden en ensemblewaarden. - Het bakhuis is van cultuurhistorisch belang als een representatief voorbeeld van voor de regio karakteristieke erfbebouwing. - Het bakhuis heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en als onderdeel van een boerderijcomplex met vrije ligging in het polderlandschap van Middelharnis. - Het bakhuis is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de vrij grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527259
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Middelharnis

Boerderij bestaande uit woonhuis en achtergelegen schuur, deel uitmakend van het boerderijcomplex geerweg 6

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding BOERDERIJ bestaande uit woonhuis en achtergelegen schuur, deel uitmakend van het boerderijcomplex Geerweg 6. De boerderij is cir..

Wagenschuur

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Geerweg 6, omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele stijl gebouwd. De schuur s..

Schuurtje

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding SCHUURTJE, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het schuurtje is in Ambachtelijk-traditionele trant gebouwd. Het..

Hoeve Torenstee

Potterweg 1
Middelharnis
Hoeve "Torenstee". Op het erf van deze in 1907 gebouwde hoeve een zomerhuis met bakstenen woongedeelte en gepotdekselde stal onder een zadel..

Rooms-katholieke kapel

Langeweg 4
Oude Tonge (Gemeente Oostflakkee)
Inleiding In 1867-1868 gebouwde rooms-katholieke KAPEL op het noordwestelijke deel van de in dezelfde periode aangelegde rooms-katholieke b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis in Middelharnis