Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur in Middelharnis

Boerderij

Geerweg 6
3241LC Middelharnis
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1850


Beschrijving van Wagenschuur

Inleiding WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Geerweg 6, omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele stijl gebouwd. De schuur staat rechts op het erf, evenwijdig aan de boerderij. Omschrijving Wagenschuur op rechthoekig grondplan, opgetrokken in rode baksteen onder een schilddak met rode oudhollandse pannen. De nok- en hoekkepers van het dak zijn wit geschilderd. In de naar de boerderij gerichte voorgevel heeft de wagenschuur vier dubbele houten deuren, waarvan de rechter deur wat hoger is. In de zijgevel een enkele en een dubbele deur. De omlijsting van de deuren is wit geschilderd. Waardering Wagenschuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden en ensemblewaarden. - De wagenschuur is van cultuurhistorisch belang als een representatief voorbeeld van een voor de regio karakteristieke agrarische schuur. - De wagenschuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en als onderdeel van een boerderijcomplex met een vrije ligging in het polderlandschap van Middelharnis. - De wagenschuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de vrij grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527258
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur in Middelharnis

Boerderij bestaande uit woonhuis en achtergelegen schuur, deel uitmakend van het boerderijcomplex geerweg 6

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding BOERDERIJ bestaande uit woonhuis en achtergelegen schuur, deel uitmakend van het boerderijcomplex Geerweg 6. De boerderij is cir..

Bakhuis

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding BAKHUIS, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het bakhuis is in de negentiende eeuw gebouwd in een Ambachtelijk-..

Schuurtje

Geerweg 6
Middelharnis
Inleiding SCHUURTJE, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het schuurtje is in Ambachtelijk-traditionele trant gebouwd. Het..

Hoeve Torenstee

Potterweg 1
Middelharnis
Hoeve "Torenstee". Op het erf van deze in 1907 gebouwde hoeve een zomerhuis met bakstenen woongedeelte en gepotdekselde stal onder een zadel..

Rooms-katholieke kapel

Langeweg 4
Oude Tonge (Gemeente Oostflakkee)
Inleiding In 1867-1868 gebouwde rooms-katholieke KAPEL op het noordwestelijke deel van de in dezelfde periode aangelegde rooms-katholieke b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur in Middelharnis