Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Soeslo, kweekbak in moestuin in Zwolle

Tuin Park Landgoed

Heinoseweg 22
8026PC Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: verm. eind 19e eeuw 1900 verm. eind 19e eeuw


Beschrijving van Huize Soeslo, kweekbak in moestuin

Omschrijving KWEEKBAK uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Aan de zuidoostzijde van de moestuin bevindt zich tegen de voet van de nabij de boerderij gelegen noordelijke tuinmuur een door een gemetselde rand begrensde kweekbak. Waardering Kweekbak, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, van algemeen cultuurhistorisch belang: - als utilitaire componenten op de buitenplaats; - als voorbeeld van een ontwikkeling van de geschiedenis van de tuinbouw op buitenplaatsen; - vanwege de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527195
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Soeslo, kweekbak in moestuin in Zwolle

Huize Soeslo, hooiberg (I) met zeszijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG, direct gelegen aan het op het landgoed zuidwestelijk georiënteerde pad langs de achterzijde van de boerderij. Va..

Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG daterend uit vermoedelijk eind 19de eeuw, gesitueerd op een grasstrook aan het op het landgoed zuidwestelijk georiÃ..

Huize Soeslo, tuinmuur (I) met schuurtje

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving TUINMUUR met SCHUURTJE als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Het schuurtje met aangrenzende tuinmuur, vermo..

Huize Soeslo, tuinmuur (II)

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving TUINMUUR uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. De tuinmuur bevindt zich te..

Huize Soeslo, boerderij met aangrenzende schuur

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving BOERDERIJ met aangrenzende SCHUUR als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, daterend uit de 19de eeuw. De boerde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)