Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Soeslo, tuinmuur (II) in Zwolle

Tuin Park Landgoed

Heinoseweg 22
8026PC Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: verm. eind 19e eeuw 1900 verm. eind 19e eeuw


Beschrijving van Huize Soeslo, tuinmuur (II)

Omschrijving TUINMUUR uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. De tuinmuur bevindt zich ten zuidwesten van het hoofdhuis en vormt van de twee evenwijdig gepositioneerde tuinmuren als noordelijke muur de overgang van siertuin naar boomgaard. De muur is aan weerszijden versterkt door regelmatig geplaatste lisenen. Vanwege de bouwvallige staat wordt deze aan de achterzijde door palen geschoord. Waardering Tuinmuur als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, van algemeen cultuurhistorisch belang: - als voorbeeld van een ontwikkeling van de geschiedenis van de tuinbouw op buitenplaatsen; - vanwege de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527194
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Soeslo, tuinmuur (II) in Zwolle

Huize Soeslo, hooiberg (I) met zeszijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG, direct gelegen aan het op het landgoed zuidwestelijk georiƫnteerde pad langs de achterzijde van de boerderij. Va..

Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG daterend uit vermoedelijk eind 19de eeuw, gesitueerd op een grasstrook aan het op het landgoed zuidwestelijk georiĆ..

Huize Soeslo, tuinmuur (I) met schuurtje

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving TUINMUUR met SCHUURTJE als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Het schuurtje met aangrenzende tuinmuur, vermo..

Huize Soeslo, kweekbak in moestuin

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving KWEEKBAK uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Aan de zuidoostzijde van de..

Huize Soeslo, boerderij met aangrenzende schuur

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving BOERDERIJ met aangrenzende SCHUUR als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, daterend uit de 19de eeuw. De boerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huize Soeslo, tuinmuur (II) in Zwolle

Foto's (3)