Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap in Zwolle

Boerderij

Heinoseweg 22
8026PC Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: verm. eind 19e eeuw 1900 verm. eind 19e eeuw


Beschrijving van Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap

Omschrijving HOOIBERG daterend uit vermoedelijk eind 19de eeuw, gesitueerd op een grasstrook aan het op het landgoed zuidwestelijk georiƫnteerde pad. Van de hier voorkomende twee hooibergen, is die tegenover de achtergevel van de boerderij voorzien van drie betonnen roeden en een vijfzijdige rieten kap. Waardering Hooiberg, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, van algemeen belang: vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een redelijk goed bewaarde hooiberg en als functioneel onderdeel bij de boerderij; - vanwege de ensemblewaarde in relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527192
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap in Zwolle

Huize Soeslo, hooiberg (I) met zeszijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG, direct gelegen aan het op het landgoed zuidwestelijk georiƫnteerde pad langs de achterzijde van de boerderij. Va..

Huize Soeslo, tuinmuur (I) met schuurtje

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving TUINMUUR met SCHUURTJE als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Het schuurtje met aangrenzende tuinmuur, vermo..

Huize Soeslo, tuinmuur (II)

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving TUINMUUR uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. De tuinmuur bevindt zich te..

Huize Soeslo, kweekbak in moestuin

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving KWEEKBAK uit vermoedelijk eind 19de eeuw, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Aan de zuidoostzijde van de..

Huize Soeslo, boerderij met aangrenzende schuur

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving BOERDERIJ met aangrenzende SCHUUR als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, daterend uit de 19de eeuw. De boerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap in Zwolle

Foto's (3)