Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: duiventoren in Zevenaar

Tuin Park Landgoed

Wittenburgstraat 11
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huis Sevenaer: duiventoren

Omschrijving DUIVENTOREN, XIXc; langs de westelijke oprijlaan; lage zeshoekige bakstenen toren met plat dak, kantelen en pinakels, waaronder tandlijst; parterre en verdieping; parterre met rond deurtje en halfcirkelvormige raampjes, waarvan sommige dichtgezet; verdieping met 2 verticale stroken vlieggaten per gevelvlak; stroken vlieggaten overhuifd door uitspringende gemetselde boogjes. Waardering De DUIVENTOREN is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ouderdom -vanwege de bijzondere architectuur -als historisch en ornamenteel onderdeel van de historische aanleg -vanwege de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527182
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: duiventoren in Zevenaar

Huis Sevenaer: toegangshek

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving TOEGANGSHEK, aan de Didamsestraat, XIXc; twee lage vierkante gepleisterde pijlers met boognissen in de vlakken; hardstenen de..

Huis Sevenaer: hondenhok

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HONDENHOK, Xxa; aan de noordrand van het voorplein; bakstenen gebouwtje met lessenaarsdak; drie lage uitgangen naar de ervoor..

Huis Sevenaer: hoofdgebouw

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HOOFDGEBOUW HUIS SEVENAER, in oorsprong XVa, in XVIa, XVIIa, XIXb en XXa ingrijpend gewijzigd; sedert 1785 in het bezit van ..

Huis Sevenaer: schuur

Wittenburgstraat 7
Zevenaar
Omschrijving Aansluitend aan het erf ten oosten van de twee aaneengesloten dienstwoningen een rode bakstenen SCHUUR onder met Oud-Holland..

Huis Sevenaer: historische parkaanleg

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HISTORISCHE TUIN EN PARKAANLEG, XIXa,b; het in de landschapsstijl aangelegde park strekt zich ten zuiden en oosten van het hu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)