Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof Ter Hooge in Middelburg

Boerderij

Breeweg 79
4335SK Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Hof Ter Hooge

Omschrijving onderdeel 8: BOERDERIJ HOF TER HOOGE, BREEWEG 79. Boerderij bestaande uit een in baksteen opgetrokken woonhuis onder schilddak met plat (XVIII), een grote, in hoofdzaak houten schuur (waarschijnlijk XIX) met voorlangs keibestrating, een wagenschuur (ca. 1900) opgetrokken van geteerd hout, een kleine houten schuur (XVIII) en een varkenshok van baksteen (XIX). Het geheel gelegen op de noordoostelijke punt van de parkaanleg en daarmede ook via de laan ter rechterzijde mee verbonden. Op het erf onder andere een boomgaard. Gedeeltelijk omgeven door windsingel. Waardering BOERDERIJ HOF TER HOOGE is van algemeen belang: - vanwege de functionele, visuele en historische relatie met het kasteel; - vanwege de ouderdom; - vanwege de gaafheid qua erfindeling en qua complexmatige opzet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527115
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof Ter Hooge in Middelburg

Boerderij

Breeweg 102
Middelburg
BOERDERIJ bestaande uit een woongedeelte met in het verlengde daarvan, onder één dak, het bedrijfsgedeelte (langwerpige schuur). Het woong..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL. In wezen laat-middeleeuws, thans in midden 18e eeuwse gedaante; het streng symmetrische bakstenen gebou..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, (XIXb). Het park is qua lay-out een landschappelijk park; hoewel er vanwege de inundatie weinig oud ..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 3: ORANJERIE,( XIXd). Ten zuidoosten van het huis langs de oorspronkelijke oprit; bakstenen gebouw met één bouwla..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONINGEN,( XIXa). Aan de oostrand van het complex een bakstenen gebouw op smalle rechthoekige plattegrond ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hof Ter Hooge in Middelburg