Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenhuis, vier tuinvazen op balustrade terras in Diepenheim

Tuin Park Landgoed

Nijenhuizerlaan 11
7478PA Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Nijenhuis, vier tuinvazen op balustrade terras

Onderdeel 16 Omschrijving VIER TUINVAZEN (BALUSTRADE TERRAS) behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Op de balustrade van het verhoogde terras achter het huis bevinden zich vier schaalvormige tuinvazen uit de late 19de eeuw. De vazen lijken gegoten van betonachtig materiaal en hebben een rechthoekig geschulpte rand. Ze zijn van hun voet ontdaan om op de balustrade geplaatst te kunnnen worden. Oorspronkelijk stonden deze vazen met voet op de kademuur (foto's late 19de eeuw). Vermoedelijk maakten deze vazen deel uit van het ontwerp van Poortman uit 1889 en waren zij inbegrepen in een zending tuinvazen die op 28 mei 1889 geleverd werd door de firma Villeroy und Boch uit Merzig a/d Saar. Waardering De VIER TUINVAZEN (BALUSTRADE TERRAS) behorende tot de buitenplaats Nijenhuis zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de visueel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 527038
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenhuis, vier tuinvazen op balustrade terras in Diepenheim

Nijenhuis, historische tuin- en parkaanleg

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 3 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. De historische parkaanleg rond het Nij..

Nijenhuis, twee houten banken voor het huis

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 4 Omschrijving TWEE TUINBANKEN (VOORZIJDE HUIS) behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Links en rechts voor het huis (Nijenhu..

Nijenhuis, tuinvaas op sokkel op voorplein

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 6 Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL (VOORPLEIN) behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Centraal op het voorplein staat een orn..

Nijenhuis, tuinbeeld op voorplein (putto met everzwijn)

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 7 Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL (PUTTO MET EVERZWIJN) behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. In de as van het huis, even..

Nijenhuis, toegangsdam met inrijhek

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 8 Omschrijving TOEGANGSDAM MET INRIJHEK behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Het voorplein is toegankelijk via een met gel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nijenhuis, vier tuinvazen op balustrade terras in Diepenheim