Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De moeren: kinderhuisje in Klein Zundert

Kasteel Buitenplaats

Rucphenseweg 37
4882KB Klein Zundert (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1920


Beschrijving van De moeren: kinderhuisje

Omschrijving onderdeel 11: KINDERHUISJE. Bakstenen kinderhuisje op vierkante grondslag, waarvan de twee achter(zuid-)hoeken zijn afgeschuind, onder rieten tentdak met overstek en met schoorsteen op nokpunt. Het huisje werd omstreeks 1920 in het parkgedeelte direct achter het huis in late Amsterdamse school-stijl opgetrokken. Het huisje heeft centraal aan de oost- en noordzijde een dubbele beglaasde meerruitsterrasdeur met aan de noordzijde aan weerszijden hiervan een halfronde uitgebouwde bakstenen bloembak. Aan de westzijde een dubbel openslaand meerruits venster. Aan de zuidzijde een rechthoekige uitbouw met halfronde afsluiting van de inwendig aan deze zijde gesitueerde schoorsteen. Aan weerszijden hiervan en aan weerszijden van de vensters aan de west- en noordzijde een uitbouwde bakstenen bank met zitting van gebakken tegels. Waardering Het kinderhuisje van de historische buitenplaats De Moeren is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de vormgeving in late Amsterdamse school-stijl - vanwege de ornamentele waarde - vanwege de gaafheid - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526892
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De moeren: kinderhuisje in Klein Zundert

De Moeren: landhuis

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW LANDHUIS DE MOEREN. Rode bakstenen onderkelderd huis op rechthoekige grondslag onder hoog opgetrokke..

De Moeren: dienstwoning

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 7: DIENSTWONING (voorheen boerderij). Rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met rode pannen ..

De Moeren: paardenstal

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 4: PAARDENSTAL. Pal ten noordwesten van Huis de Moeren gelegen houten paardenstal uit het begin van de 19de eeuw op..

De Moeren: dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 5: DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Rode bakstenen dienstwoning (oorspronkelijk herbergde het pand twee woningen) op rec..

De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 6: STAL BIJ DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Stal uit de tweede helft van de 19de eeuw op rechthoekig langwerpige gronds..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)