Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan in Klein Zundert

Kasteel Buitenplaats

Moersebaan 2
4882KE Klein Zundert (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan

Omschrijving onderdeel 10: SCHUUR ACHTER STAL AAN MOERSEBAAN (voorheen schaapskooi). Grotendeels uit zwart geteerde verticale houten delen opgetrokken schuur uit het begin van de 19de eeuw op langwerpig rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt schilddak met overstek. De korte NW-gevel vertoon de oorspronkelijke bekleding met biezen vlechtwerk en leem. In de lange voor(NO-)gevel, die aan het begin van de om de twee carré-vormige weilanden voerende eikenlaan gelegen is, enkele rechte en dubbele deuren en vensteropeningen met luiken. Waardering De schuur (voorheen schaapskooi) achter stal aan de Moersebaan is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de gaafheid - vanwege de ensemblewaarde - vanwege de sobere en doelmatige vormgeving - vanwege de zeldzaamheidswaarde van de uitvoering van de NW-gevel, met biezen vlechtwerk en leem - vanwege de schoonheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526891
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan in Klein Zundert

De Moeren: Vlaamse schuur aan Moersebaan

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 9: VLAAMSE SCHUUR AAN MOERSEBAAN. Pal aan de Moersebaan gelegen grote monumentale stal op langwerpig rechthoekige g..

De Moeren: dienstwoning

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 7: DIENSTWONING (voorheen boerderij). Rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met rode pannen ..

De Moeren: wagenschuur

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 8: WAGENSCHUUR. Deels met verticale delen en deels in rode baksteen uitgevoerde schuur op rechthoekige grondslag on..

De Moeren: dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 5: DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Rode bakstenen dienstwoning (oorspronkelijk herbergde het pand twee woningen) op rec..

De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 6: STAL BIJ DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Stal uit de tweede helft van de 19de eeuw op rechthoekig langwerpige gronds..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)