De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan in Klein Zundert

Moersebaan 2
4882KE Klein Zundert (gemeente Zundert)

Bouwjaar: begin 19e eeuw

Beschrijving van De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan

Omschrijving onderdeel 10: SCHUUR ACHTER STAL AAN MOERSEBAAN (voorheen schaapskooi). Grotendeels uit zwart geteerde verticale houten delen opgetrokken schuur uit het begin van de 19de eeuw op langwerpig rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt schilddak met overstek. De korte NW-gevel vertoon de oorspronkelijke bekleding met biezen vlechtwerk en leem. In de lange voor(NO-)gevel, die aan het begin van de om de twee carré-vormige weilanden voerende eikenlaan gelegen is, enkele rechte en dubbele deuren en vensteropeningen met luiken. Waardering De schuur (voorheen schaapskooi) achter stal aan de Moersebaan is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de gaafheid - vanwege de ensemblewaarde - vanwege de sobere en doelmatige vormgeving - vanwege de zeldzaamheidswaarde van de uitvoering van de NW-gevel, met biezen vlechtwerk en leem - vanwege de schoonheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)