De Moeren: wagenschuur in Klein Zundert

Moersebaan 2
4882KE Klein Zundert (gemeente Zundert)

Beschrijving van De Moeren: wagenschuur

Omschrijving onderdeel 8: WAGENSCHUUR. Deels met verticale delen en deels in rode baksteen uitgevoerde schuur op rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt schilddak. De schuur dateert uit de 19de eeuw en staat even ten zuidwesten van de dienstwoning (complexonderdeel 7) vrij dicht aan de Moersebaan. De schuur is voor circa driekwart opgetrokken uit houten delen en voor circa één kwart, aan de rechter(NW-)zijde in baksteen. Het dakschild aan de voorzijde van het met overstek uitgevoerde schilddak is korter van de overige schilden om een doorgang op sta-hoogte aan de voorzijde te scheppen. Aan de voorzijde is de schuur grotendeels open. Het schild wordt hier gedragen door twee houten staanders. Waardering De wagenschuur is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de sobere en doelmatige vormgeving - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)