Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Moeren: dienstwoning in Klein Zundert

Woonhuis

Moersebaan 2
4882KE Klein Zundert (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1821


Beschrijving van De Moeren: dienstwoning

Omschrijving onderdeel 7: DIENSTWONING (voorheen boerderij). Rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt zadeldak, gebouwd in 1821, enkele jaren nadat het Huis de Moeren is gebouwd: op de voordeurstijl staat de volgden inscriptie: Out Huyse 1821. De pal aan de Moersebaan gelegen voorgevel vertoont aan de rechter zijde centraal een toegangsdeur uit ca. 1900 met bovenlicht met levensboom-ornament, met aan weerszijden een 6-ruitsvenster met luiken. Links hiervan een deur met 3-ruitsbovenlicht en aan de linkerzijde een dubbele toegangspoort met getoogd 4-ruits bovenlicht. Rechter gevel: in de topgevel een kloosterkozijn met luik; beganegronds aan de rechter zijde in een enkel kozijn twee naast elkaar geplaatste 6-ruitsvensters met luiken. Op kelderniveau twee kleine vensters met diefijzers. De woning werd aan het einde van de 20ste eeuw gerestaureerd. Waardering De dienstwoning is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de sobere en doelmatige vormgeving - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526888
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Moeren: dienstwoning in Klein Zundert

De Moeren: Vlaamse schuur aan Moersebaan

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 9: VLAAMSE SCHUUR AAN MOERSEBAAN. Pal aan de Moersebaan gelegen grote monumentale stal op langwerpig rechthoekige g..

De Moeren: wagenschuur

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 8: WAGENSCHUUR. Deels met verticale delen en deels in rode baksteen uitgevoerde schuur op rechthoekige grondslag on..

De Moeren: schuur achter stal aan de Moersebaan

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 10: SCHUUR ACHTER STAL AAN MOERSEBAAN (voorheen schaapskooi). Grotendeels uit zwart geteerde verticale houten delen..

De Moeren: dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 5: DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Rode bakstenen dienstwoning (oorspronkelijk herbergde het pand twee woningen) op rec..

De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 6: STAL BIJ DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Stal uit de tweede helft van de 19de eeuw op rechthoekig langwerpige gronds..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)