Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis in Klein Zundert

Woonhuis

Moersebaan 4
4882KE Klein Zundert (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis

Omschrijving onderdeel 6: STAL BIJ DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Stal uit de tweede helft van de 19de eeuw op rechthoekig langwerpige grondslag onder met grijze pannen gedekt zadeldak, voor driekwart opgebouwd uit geteerde verticale delen en aan de ZW-zijde voor een kwart opgetrokken in rode baksteen. In laatstgenoemde gedeelte aan de kopse ZW- en NW-zijde een halfrond stalvenster. Aan de voorzijde, de erfzijde van de dienstwoning (ZO-zijde) een deur onder toogstrek. Het houten gedeelte vertoont centraal een rechte dubbele staldeur. Waardering De stal bij dienstwoning annex bakhuis is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de gaafheid - vanwege de sobere en doelmatige vormgeving - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526887
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis in Klein Zundert

De Moeren: dienstwoning annex bakhuis

Moersebaan 4
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 5: DIENSTWONING ANNEX BAKHUIS. Rode bakstenen dienstwoning (oorspronkelijk herbergde het pand twee woningen) op rec..

De Moeren: wagenschuur

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 8: WAGENSCHUUR. Deels met verticale delen en deels in rode baksteen uitgevoerde schuur op rechthoekige grondslag on..

De Moeren: dienstwoning

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 7: DIENSTWONING (voorheen boerderij). Rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met rode pannen ..

De Moeren: Vlaamse schuur aan Moersebaan

Moersebaan 2
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 9: VLAAMSE SCHUUR AAN MOERSEBAAN. Pal aan de Moersebaan gelegen grote monumentale stal op langwerpig rechthoekige g..

De moeren: kinderhuisje

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 11: KINDERHUISJE. Bakstenen kinderhuisje op vierkante grondslag, waarvan de twee achter(zuid-)hoeken zijn afgeschui..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Moeren: stal bij dienstwoning annex bakhuis in Klein Zundert

Foto's (1)