Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Moeren: stal naast croquet-veld in Klein Zundert

Kasteel Buitenplaats

Rucphenseweg 34
4882KC Klein Zundert (gemeente Zundert)
Noord Brabant


Beschrijving van De Moeren: stal naast croquet-veld

Omschrijving onderdeel 3: STAL NAAST CROQUET-VELD. Schuin tegenover het huis aan de overzijde van de Rucphenseweg naast het croquet-veld gesitueerde grote wagenstal op rechthoekige grondslag opgetrokken in houten delen die vanouds aard-rood zijn geschilderd. De stal is overkapt door een met rode pannen gedekt schilddak. Centraal aan de voorzijde drie aaneengelegen deuren van elkaar gescheiden door een wit geschilderde lijst. Rechts hiervan een tweedeurs-ingang, eveneens met lijstwerk, en aan de linker zijde een smalle toegangsdeur met halfrond bovenlicht met spaakroeden, omgeven door witgeschilderd lijstwerk. De gevel wordt afgesloten door een brede lijst met zaagtanden met horizontale uitsparing tussen de tanden. De achterzijde, recentelijk opgetrokken in baksteen, is voor de bescherming van ondergeschikt belang. Waardering De stal naast het croquet-veld is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de gaafheid - vanwege de ensemblewaarde - vanwege de hoge authenticiteits- en ornamentele waarde - vanwege de schoonheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526884
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Moeren: stal naast croquet-veld in Klein Zundert

In den kleine Anker

Rucphenseweg 34
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 12: BOERDERIJ 'In den kleine Anker', gebouwd 1670, verbouwd 1916. Kleine boerderij, in baksteen opgetrokken op een ..

De Moeren: landhuis

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW LANDHUIS DE MOEREN. Rode bakstenen onderkelderd huis op rechthoekige grondslag onder hoog opgetrokke..

De Moeren: paardenstal

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 4: PAARDENSTAL. Pal ten noordwesten van Huis de Moeren gelegen houten paardenstal uit het begin van de 19de eeuw op..

Herberg 'In het anker', met trapgevel en inwendig een oude schouw

Rucphenseweg 35
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Herberg "In het Anker" uit 1635, met trapgevel en inwendig een oude schouw.

De moeren: kinderhuisje

Rucphenseweg 37
Klein Zundert (Gemeente Zundert)
Omschrijving onderdeel 11: KINDERHUISJE. Bakstenen kinderhuisje op vierkante grondslag, waarvan de twee achter(zuid-)hoeken zijn afgeschui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)