De Moeren: stal naast croquet-veld in Klein Zundert

Rucphenseweg 34
4882KC Klein Zundert (gemeente Zundert)

Beschrijving van De Moeren: stal naast croquet-veld

Omschrijving onderdeel 3: STAL NAAST CROQUET-VELD. Schuin tegenover het huis aan de overzijde van de Rucphenseweg naast het croquet-veld gesitueerde grote wagenstal op rechthoekige grondslag opgetrokken in houten delen die vanouds aard-rood zijn geschilderd. De stal is overkapt door een met rode pannen gedekt schilddak. Centraal aan de voorzijde drie aaneengelegen deuren van elkaar gescheiden door een wit geschilderde lijst. Rechts hiervan een tweedeurs-ingang, eveneens met lijstwerk, en aan de linker zijde een smalle toegangsdeur met halfrond bovenlicht met spaakroeden, omgeven door witgeschilderd lijstwerk. De gevel wordt afgesloten door een brede lijst met zaagtanden met horizontale uitsparing tussen de tanden. De achterzijde, recentelijk opgetrokken in baksteen, is voor de bescherming van ondergeschikt belang. Waardering De stal naast het croquet-veld is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de gaafheid - vanwege de ensemblewaarde - vanwege de hoge authenticiteits- en ornamentele waarde - vanwege de schoonheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)